UDRUŽENI PENZIONERI iz Lomnice kupili domu zdravlja medicinske aparate !!!

  • Autor: G.V.D../MEDIA PS

07/07/2020

Despotovac- Udruženi penzioneri poreklom iz Lomnice, koji su bili na privremenom radu u Švajcarskoj i Austriji, sakupili su novac u iznosu od 285.000 dinara, i donirali Domu zdravlja u svrhu kupovine dva EKG aparata i pet pulsnih oksimetra.


Poznati kao višestruki donatori koji su finansijski propratili mnoge radove u svojoj mesnoj zajednici, želeli su da pomognu i Domu zdravlja u Despotovcu tako što će kupiti dodatne aparate, kako bi doprineli unapređenju zdravstvene zaštite u ovoj teškoj situaciji.

Na inicijativu Ranisavljević Olge i Predraga iz Lomnice, novac je sakupljen u rekordnom roku, pa su aparati naručeni u periodu od dvadeset četiri časa.

„Zahvaljujem se u svoje ime, u ime ustanove i svih zaposlenih u njoj. Ova pomoć Domu zdravlja mnogo znači i ne postoje reči kojima bih iskazao zahvalnost ovim humanim ljudima, koji iako su radni vek proveli u dijaspori, nisu zaboravili opštinu iz koje potiču, kao ni svoj narod. Bilo koji detaljniji pregled počinje upravo sa EKG aparatom i pulsnim oksimetrom, tako da nam je još koji od ovih aparata bio preko potreban.


Ovo je velika stvar koje je ovo udruženje učinilo za našu ustanovu, ali i stanovnike naše opštine, jer donacija medicinske opreme zdravstvenim ustanovama je direktno donacija pacijentima“, navodi direktor Dejan Milošević i poziva sve ljude dobre volje da slede njihov primer.

Zahvaljujemo se svim članovima udruženja: Avramović Radiši, Filipović Tomislavu, Filipović Vojislavu, Ivković Dragiši, Jeremić Milošu, Jeremić Miletu, Milovanović Miroslavu, Milovanović Miletu, Milenković Živomiru, Miletić Miljku, Miletić Radetu, Protić T. Milutinu, Protić R. Milutinu, Protić L. Radivoju, Petrović Ljubiši, Ljubisavljević Živoradu, Ranisavljević Predragu, Ranisavljević Nenadu, Ranisavljević Milovanu, Radisavljević Miletu, Radojković Miroljubu, Radojković Živomiru, Ranić Draganu, Spasojević Mirku, Stojadinović Dobrivoju, Stojadinović Sretenu, Stojanović Dragiši i Tasić Miroslavu.

VESTI GRADA DESPOTOVAC