U DOMU ZDRAVLjA U DESPOTOVCU još uvek nema potvrdjenih slučajeva obolelih od korona virusa !!!

  • Autor: O.D./MEDIA PS

07/07/2020

Despotovac- Iz Doma zdravlja u Despotovcu nam je potvrđeno da još uvek nema ni jednog zabeleženog slučaja obolelog od korona virusa. Bilo je sumnjivih slučajeva, koji su poslati na testiranje, ali nije bilo ni jednog pozitivnog rezultata na virus COVID-19. Direktor ove ustanove Dejan Milošević naveo je da će od sutra biti preduzete drastičnije mere, pa će svaki pacijent koji uđe u ovu ustanovu dobiti masku, kako bi se zaštitili medicinski radnici i uopšte zaposleni u ovoj ustanovi, ali i sami pacijenti.


Direktor se posebno zahvalio lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine Despotovac Nikoli Nikoliću, koji je obezbedio sredstva za kupovinu 1500 metara materijala, od kojeg će biti sašivene maske, pantalone i kombinezoni za medicinske radnike. 

Kupljeno je 1000 metara tanjeg materijala za maske i 500 metara debljeg materijala za radna odela. Reč je o keperu, koji u sebi sadrži samo 2 procenta sintetike, odnosno elastina. 

Materijal je kupljen u Novom Pazaru za vreme vikenda i istog dana odnet kompaniji „Jumko“ iz Vranja na krojenje, dok će finalne radove izvesti istoimena kompanija u Resavici, kojoj se direktor posebno zahvaljuje, kao i udruženjima žena iz Stenjevca i Plažana, jer su svi oni svojim angažovanjem pokazali brigu i društvenu odgovornost.


Direktor navodi da se očekuje i pomoć od države, pa će biti maski i za sve građane opštine Despotovac, posebno za one koji su u stalnom kontaktu sa ljudima ( zaposlene u prodavnicama, apotekama i slično).

Obilazeći Dom zdravlja uspeli smo da zaključimo da su preduzete sve neophodne mere kako bi se svi mi zaštitili od pojave i širenja virusa, i da je Dom zdravlja u našoj opštini jedan od vodećih kada je u pitanju preventiva i zdravstvena zaštita. 

Na svima nama je da se pridržavamo onoga što je propisano, jer je to jedini način da zajedničkim snagama pobedimo u ovom ratu koji je pred nama.

VESTI GRADA DESPOTOVAC