Služba hitne medicinske pomoći u Despotovcu je pre dva dana imala lepši deo posla !!!

13/11/2020

Despotovac- Služba hitne medicinske pomoći u Despotovcu je pre dva dana imala lepši deo posla. Naime, umesto uobičajene intervencije hitne pomoći, ovog puta doktorka Jelena Ilić se našla u ulozi akušera, a zahvaljujući saradnji tima ove službe, porođaj je obavljen uspešno i na svet je došla divna i zdrava devojčica.


Foto: gradskevesti.com

“Primili smo poziv od trudnice, koja je tom prilikom navela da ima jake bolove i česte kontrakcije, što je govorilo da je porođaj jako blizu. Kada je stigla do nas, napisali smo uput za par minuta, sestra je spremila pacijenta i smestila u vozilo, poneli smo sve što smo mislili da bi u određenom momentu moglo da nam zatreba i uputili smo se za Jagodinu. 

Iskreno, niko od nas nije očekivao da će porođaj biti obavljen u sanitetskom vozilu, verovali smo da ćemo stići do bolnice u Jagodini na vreme, ali je beba želela drugačije. Na svet je došla jedna lepa i zdrava devojčica i moram da priznam da je ovo bio događaj koji ćemo svi pamtiti celog života. 

Tek kada se sve završilo i kada su beba i majka smeštene u bolnicu, shvatili smo da je do svakakvih komplikacija moglo da dođe, ali Bogu hvala sve je proteklo u najboljem redu”, navela je za sajt gradskevesti.com doktorka Jelena Ilić.


Strukovna medicinska sestra Jovana Gvozdenović, istakla je da je ovo ličilo na neku filmsku priču, da je bilo napeto od početka do kraja. 

“Panici nije bilo mesta, radili smo posao kako treba i najvažnije je to da je sve proteklo u najboljem redu. Vozač sanitetskog vozila Dragan Petronijević, poznatiji kao Trca, je sve vreme bio na telefonu, kontaktirao je bezbroj ljudi kako bi posle porođaja majka i beba, zbog trenutne epidemiološke situacije, bezbedno bile smeštene tamo gde treba. 

Jako sam ponosna na svoju službu, na sve svoje kolege i svima nama želim da što češće imamo ovako lepe intervencije”, navela je Jovana.

VESTI GRADA DESPOTOVAC