NAJMLAĐI ŽITELJI SLADAJE sa rotarijancem zasadili 15 stabala u dvorištu škole !!!

  • Izvor: Marko Mirković

21/01/2018

Despotovac, Sladaja-Ako vas put nekada nanese da posetite jedno od planinskih živopisnih sela opštine Despotovac, Sladaju, u dvorištu Osnovne škole „Stevan Nemanja“ videćete lepo zasađeno drveće.

FOTO: STEVAN NEMANJA SLADAJA

To drveće zasadili su u decembru  najmlađi žitelji Sladaje u okviru međunarodne akcije „Milion stabala više“, gde svaki rotarijanac mora da zasadi jedno drvo. Predsednik Rotari kluba „Ćuprija – Morava“ Dejan Stevanović  zasadio je 15 i to nekoliko divlje trešnje, leske i hrasta, kažu u ovoj školi. Rotari, predstavljaju veliku internacionalnu nevladinu organizaciju, koja u svetu postoji dugo, a u našoj zemlji osnovana je 20-tih godina.


Rotarijanci su mnogobrojni profesionalni i poslovni ljudi koji se bave humanim radom, podizanjem visokih etničkih standarda i podsticanje mira u svetu. „U našem kraju Rotari klub postoji od 1937. godine, veoma sam srećan što sam na čelu ove organizacije, kada proslavlja jubilej 80 godina postojanja“, kazao je predsednik ovog Rotari kluba dok je za vrednim mališanima, zasađivao poslednje 15 stabla u okviru ove svetske ekološke akcije.

VESTI GRADA DESPOTOVAC