KUD „PLAŽANE“ godinu počeli nastupom u jutarnjem programu TV „Pinka“!!!

  • Autor: Marko Mirković

11/01/2018

Despotovac, Plažane- Članovi dečijeg ansambla KUD-a „Plažane“ iz Plažana, godinu su počeli radosno, kroz igru nastupom  u jutarnjem programu sa Deom i Sarapom na televiziji „Pink“. Deca su se predstavila igrama iz Mačve u koreografiji Saše Nikolića, umetničkog rukovodioca ansambla. Ovo nije prvi put da ovaj folklorni ansambl nastupa na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, a prošla godina je jedna od  uspešnijih od početka rada ansambla, jer je osvojeno najviše nagrada.

nsambl je prvi put na televiziji „Pink“ nastupio u proleće prošle godine sa igrama sa Kosmaja u koreografiji Saše Nikolić. Naš umetnički rukovodilac je tek godinu dana sa nama, ali je postavio nekoliko značajnih koreografija. Moramo da istaknemo da je su u protekloj godini osvojene četiri nagrade. Treće mesto za najizvorniju igru u Pomoravskom okrugu osvojeno je u Starom Laništu, a nagrade za najbolju mušku nošnju osvojene su u Vrčinu i Kaleniću, dok je poslednja nagrada za najlepšu nošnju osvojena na festivalu u Potočcu“.PLAZANE5
PLAZANE1 (1) (600 x 682)

foto A. Jović

„Moramo posebno da pohvalimo roditelje koji podržavaju rad ansambla. Veoma smo zadovoljni ovim uspehom i nadamo se da ćemo zahvaljujući kvalitetnom radu rukovodstva ansambla i umetničkim rukovodiocem da održimo epitet jednog od boljih kvalitetnijih folklornih društava u Gornoj Resavi“, kažu predstavnici Upravnog odbora ovog ansambla za portal www.media-ps.rs.

Ovaj ansambl osnovan je 2002. godine, prošle godine je nizom koncerata obeležio 15 godina postojanja. Nastavlja da traje i dalje sa ciljem da promoviše tradciju i folklornu narodnu igru uz druženje mladih.

VESTI GRADA DESPOTOVAC