DOM ZDRAVLJA U DESPOTOVCU dobio novi rendgen aparat !!!

  • Autor: G.V.D./ MEDIA PS

07/07/2020

Despotovac- Dom zdravlja u Despotovcu dobio je savremeni rendgen aparat koji će omogućiti preciznu dijagnostiku.


Foto: Gradske Vesti Despotovac

 S obzirom da je reč o savremenom digitalnom aparatu, biće bezbedniji za pacijente i lekare zbog manje izloženosti zračenju. Omogućiće precizniji i lakši rad i lakšu komunikaciju sa pacijentima, ali i sa kliničkim centrima jer će se digitalne slike direktno slati njima.

Podsećamo da je pre nepunih godinu dana završena potpuna rekonstrukciju objekta, a sada je nefunkcionalni rendgen aparat star skoro 40 godina zamenjen novim i savremenijim. Ovaj aparat znači sigurnije doziranje pri snimanju, biće smanjen broj pokušaja snimanja što se do sada dešavalo na starijim aparatima jer se događalo da ne bude kvalitetan snimak. To automatski znači i manji broj zračenja.


Rendgen aparat su preuzeli Nikola Nikolić, doktor Zlatko Marjanović, Nenad Jovanović i doktor Miodrag Rajić, koji su ovom prilikom istakli da su godinama svi čekali na ovo, da su na mnoga vrata zakucali kako bi ovaj aparat došao u našu zdravstvenu ustanovu i da im je jako žao što je direktor Doma zdravlja Dejan Milošević preminuo i nije bio u prilici da dočeka aparat, za koji se sve vreme zalagao, a preuzimanju rendgen aparata prisustvovao je njegov sin Miloš Milošević.

 Naveli su da građani više neće morati da idu u neki od bolničkih centara van naše opštine, već će ovu vrstu dijagnostike moći da obave u svojoj zdravstvenoj ustanovi. Takođe, navode da se ne staje se sa nabavkom aparata, pa se ovih dana očekuje dolazak najmodernijeg autoklava, čime će dodatno biti poboljšana zdravstvena zaštita građana.

U toku je montaža rendgen aparata, tako da se stavljanje u upotrebu očekuje u vrlo kratkom vremenskom roku.

VESTI GRADA DESPOTOVAC