CRVENI KRST DESPOTOVAC I VOLONTERI na usluzi starijim gradjanima !!!

  • Autor: G.V.D../MEDIA PS

07/07/2020

Despotovac- Volonteri Crvenog krsta Despotovac, jutros su u vremenu od 04:30 do 7:00 vršili dežurstvo pored svih bankomata na teritoriji Despotovca.


Foto: Gradske Vesti Despotovac

Ova akcija je, po preporuci Crvenog krsta Srbije na molbu Kriznog štaba Kabineta predsednika Vlade Srbije, sprovedena u saradnji sa štabom za vanredne situacije Opštine Despotovac i Lokalnom samoupravom.

Podsećamo građane da su u ovom periodu starija lica koristila pravo izlaska, pa je ova akcija sprovedena u cilju smanjenja rizika od infekcije.

Stručni saradnik Crvenog krsta Despotovac i koordinator akcije Stevan Mišković preneo nam je da su volonteri, svim građanima koji su koristili usluge bankomata, vršili dezinfekciju ruku pre i nakon obavljenog posla, a nakon toga i dezinfekciju samih bankomata. Uslugu je prema njegovoj evidenciji iskoristilo 34 građana u predviđenom vremenu.


Nakon završetka planirane akcije i pomoći starijim građanima volonteri su obišli i zelenu pijacu gde su sprovodili dezinfekciju ruku kod prodavaca i kupaca.

Crveni krst Despotovac će i u narednom periodu nastaviti sa akcijama kako bi sve svoje kapacitete stavio u službi građana opštine Despotovac. 

Važno je da svi poštuju propisane mere Vlade RS i opštinskog štaba za vanredne situacije, istakao je za kraj Stevan Mišković i poručio građanima da bez preke potrebe ne napuštaju svoje domove.

VESTI GRADA DESPOTOVAC