Ćuprija više nije žarište koronavirusa-Smanjenje broja obolelih i povećanje broja izlečenih !!!

15/04/2020

Ćuprija- Ćuprija više nije žarište koronavirusa. U našoj opštini zabeleženo je značajno smanjenje broja obolelih i povećanje broja izlečenih.


trong>Trenutno su 133 osobe zaražene i one se nalaze u našoj bolnici, u Beogradu na sajmu ili u Vrnjačkoj Banji. Dobijamo informacije da je njihova klinička slika mnogo lakša nego što je to bilo na početku pandemije. 

S druge strane, do sada je izlečeno više od 90 Ćupričana, i zato je realno očekivati da već početkom naredne nedelje broj obolelih bude ispod 100 – izjavio je za Televiziju Pomoravlje Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija i komandant lokalnog Štaba za vanredne situacije.


Uz opasku da je primetan lagani porast zaraženih u Despotovcu i Svilajncu, Erić ocenjuje da je pandemija u silaznoj putanji i da se nazire njen skori kraj.
“Ipak, borba još nije završena. Zbog toga apelujem na sugrađane da poštuju mere Vlade Republike Srbije i opštinskog Štaba za vanredne situacije, kako ne bi naknadno iskrsli nepredviđeni problemi.”

Predsednik opštine Ćuprija objasnio je da su podaci koji se objavljuju na republičkom sajtu COVID-19 tačni, ali da se odnose na ukupan broj obolelih od koga treba oduzeti broj izlečenih i preminulih, kako bi se dobila informacija o tome koliko zaraženih koronavirusom ima u tom trenutku.

“Rezultati jesu pozitivni ali nema opuštanja. Od svojih sugrađana tražim maksimalni oprez, ozbiljnost i poštovanje svih mera zaštite na ulici i u zatvorenom prostoru. Samo tako se možemo nadati da za dve nedelje imamo još bolju sliku nego danas i da ostvarimo konačnu pobedu nad koronavirusom.”

VESTI GRADA ĆUPRIJA