Članovi KUD-a „Javor“ iz Sladaje, otvorili su folklornu sezonu nastupom u Rudovcima kod Lazarevca!!!

19/03/2018

[views]

Članovi KUD-a „Javor“ iz Sladaje, otvorili su folklornu sezonu nastupom u Rudovcima kod Lazarevca. Po rečima umetničkog rukovodioca ovog ansambla Jasne Dimitrijević, saradnja sa ovim ansamblom traje nekoliko godina.

trong>“Upoznali smo se u Nesebaru na letovanju, ovo je drugi put kako smo njihovo gosti. Mi smo se predstavili igrama iz Banata, Leskovca, Šumadije i vlaškim igrama, a domaćini „Rudar“ izveli su igre iz Srbije. Nišavu, trojno, Makedoniju i jantru. Posle koncerta priređena je žurka sa prelepim druženjem, priča Jasna o nastupu kojim su otvorili folklornu sezonu
Sladajci su naporno radili tokom cele zime, održavajući svakog vikenda probe folklora. Prošla godina kažu bila je uspešna. „Prošla godina je bila više nego uspešna, imali smo preko 30 nastupa, osvojili smo prvu nagradu u Svrljigu za izvorne igre kao i nagradu za sveukupne pobednike, kruna našeg uspeha je učešće na Međunarodnom viteškom festivalu „Just out“ u Despotovcu“, priča Jasna.


SLADAJA1
SLADAJA2

foto J. Dimitrijević

Ipak prošla godina ostaće upamćena i po jednom lošem događaju, oluja koja je krajem leta pogodila ovaj kraj nanela je veliku meterijalnu štetu i razrušila jedinu scenu, letnju pozornicu na kojoj su u ovom selu u kome ne postoji Dom kulture, mogle da se održavaju kulturne manifestacije.
„Planiramo da na proleće uradimo novu pozornicu“, dodaje Jasna.

Istrajni Sladajci nadaju se da će ova folklorna sezona biti još uspešnija od prethodne.

VESTI GRADA DESPOTOVAC