Uhapšen je muškarac zbog zlostavljanja majke i pri tom je ranjen pri pokušaju hapšenja jer je pokušao da aktivira bombu!!!

  • Hronika Srbije

19/03/2018

Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, koji je sa kolegom intervenisao po prijavi da J. Z. (1981) fizički zlostavlja svoju majku, ispalio je hitac u nogu osumnjičenog koji je pokušao da aktivira eksplozivnu napravu, preteći policajcima da će ih pobiti.

trong>Osumnjičeni je prethodno jednog od policajaca iz patrole udario elektrošokerom, a ranjen je nakon što je na policijske službenike krenuo sa eksplozivnom napravom u ruci. Prethodno su policijski službenici ispalili hitac upozorenja u vazduh, ali se J. Z. oglušio o upozorenje policijskih službenika.
U pretresu kuće osumnjičenog pronađene su tri ručno napravljene eksplozivne naprave, elektrošoker, jedna improvizovana naprava nalik na pištolj, bokser i četiri noža.

Osumnjičeni je zbrinut u Opštoj bolnici u Požarevcu.
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, J. Z. će po otpuštanju iz bolnice uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

HRONIKA