Zoran Rajović, državni sekretar u Ministarstvu za rad visoko ocenio rad ustanova socijalne zaštite u Ćupriji

Ćuprija- Zoran Rajović, državni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, posetio je 23.marta Ćupriju i tom prilikom obišao Centar za socijalni rad .

Foto: facebook-Opština Ćuprija

Rajović je  bio u u obilasku i kontroi rada ustanova socijalne zaštite u Pomoravskom okrugu. Jovica Antić, predsednik Opštine Ćuprija prmio je državnog sekretara i na kraćem sastanku analizirao aspekte socijalne zaštite na teritoriji opštine. Odgovarajući na novinarska pitanja, državni sekretar Rajović je rad Centra za socijalni rad i rad Regionalnog centra za hraniteljstvo ocenio visokim ocenama, istakavši da je izuzetno zadovoljan onim što je video u Ćupriji.

O daljoj, prvenstveno tehničkoj podršci, kako bi se nivo socijalnih usluga podigao na viši nivo, gospodin Rajović razgovarao je sa rukovodiocima dva centra, navodi se n sajtu opštine.

Predsednik Opštine Ćuprija je izrazio zadovoljstvo zbog pozitivnih ocena državnog sekretara o radu socijalnih ustanova i istakao je da je to je zajednički uspeh jer lokalna samouprava svake godine povećava izdvajanja za socijalnu zaštitu.

Podsećajući da  opština iz budžeta finansira usluge ličnog pratioca i geronto-domaćica, Antić je zaključio da će i narednom periodu briga o socijalno najugroženijim kategorijama biti visoko na listi prioriteta budžetskih izdvajanja

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA