Završena privatizacija Fabrike konditorskih proizvoda „Ravanica“ !!!

  • Izvor/foto : N.E.

07/09/2018

[views]

Ćuprija-Za kupovinu ćuprijske fabrike konditorskih proizvoda stiglo je 14 ponuda, od kojih je pet bilo validno.

„Danas je završena dugo očekivana privatizacija Fabrike konditorskih proizvoda „Ravanica“. Čestitamo novom vlasniku AD „Medela“ Vrbas, koji posluje u sastavu “Invej” korporacije. Postignuta kupoprodajna cena iznosi 320.000 evra, a novi vlasnik se ugovorom obavezao da u „Ravanicu“ investira minimum milion evra u opremu i pogone.
Na ovaj način sačuvali smo da naš brend ostane u Ćupriji i, što je važno, osigurali smo radna mesta i budući prosperitet ovog nadaleko poznatog ćuprijskog konditora“, izjavio je danas Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija.

Podsetimo, Ministarstvo privrede je početkom jula raspisalo javno nadmetanje za privatizaciju „Ravanice“. Rok za podnošenje prijava istekao je 10. jula, dok je vrednost preduzeća, sa 100 odsto državnog kapitala, procenjena na 261.000 evra.

TAXI S3 (600 x 155)
doberman 124) (600 x 150)

Kako je u jednoj od nedavnih izjava rekao predsednik Erić, za kupovinu ćuprijske fabrike konditorskih proizvoda stiglo je 14 ponuda, od kojih je pet bilo validno.

U fabrici „Ravanica“, u trenutku raspisivanja poziva za javno nadmetanje, bilo je zaposleno 113 radnika, a kako je u više navrata naglašavano u lokalnoj samoupravi, nekadašnji konditorski gigant izuzetno je značajan za Pomoravlje i „treba ga unaprediti, što se i očekuje od privatizacije“.

Inače, AD „Medela“ posluje u okviru Invej grupe, u čijem su sastavu, između ostalih kompanija, „Rubin“, „Vital“, „Milan Blagojević“ i „Srbolek“.

EKONOMIJA VESTI GRADA ĆUPRIJA