Započeta završna faza rekonstrukcije Doma kulture u Supskoj

Prvi od nekoliko kapitalnih investicionih zahvata u 2023. godini započeo je radovima na drugoj i konačnoj fazi rekonstrukcije Doma kulture u Supskoj. 

Foto: Opština Ćuprija

 Kad krajem oktobra radovi budu okončani, a rok za izvođenje radova je 270 kalendarskih dana, Supska će dobiti višenamenski objekat, u kome će pored prostora za kulturne, sportske i obrazovne aktivnosti, biti mesta i za seosku ambulantu.

Sastanku, kojim su zapravo otvoreni radovi, uz investitore, izvođače i nadzorne organe, prisustvovali su i predsednik i zamenik predsednika Opštine Ćuprija.

Jovica Antić, predsednik opštine apostrofirao je da su radovi na Domu kulture u Supskoj plod zajedničkog rada.

„Na zboru građana krajem prošle godine, meštani Supske bili su jasni da su Dom kulture i mesna ambulanta prioriteti ove mesne zajednice i na nama je bilo da takav zahtev konkretizujemo“, rekao je Antić. Isto mišljenje deli i Zoran Nikolić, predsednik mesne zajednice, koji je istakao uverenje da će već do kraja godine Supska imati moderan multinamenski prostor, stoji na sajtu opštine Ćuprija.

Druga faza rekonstrukcije obuhvata radove na vodovodnoj i kanalizacionoj instalaciji, kompletno uređenje sprata i plafona objekta, grejanje  i ventilaciju Doma kulture, fasadu, pristupne staze i spoljašnje uređenje. Izvođač radova je firma „Libero investment 381“ iz Smedereva. Vrednost posla je 310.732  dolara, od čega  je učešće opštine 134.760 ( 43,37%), dok je iznos od 175.972 dolara u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije obezbeđen preko programa Evropske unije za lokalni razvoj – Euro pro plus.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA