VODOSNABDEVANJE ĆUPRIJE NORMALNO

Prethodnih dana u Ćupriji je došlo do problema sa snabdevanjem vode.

Foto: D.R. privatna arhiva

Naime, nekoliko proteklih dana nije bilo vode u Ćupriji, zbog pucanja cevi na cevovodu iz pravca Paraćina, na Karadjordjevom brdu.

Vodosnabdevanje je sada normalizovano. Voda je puštana postepeno da hidraulički udari ne bi napravili dodatne kvarove po gradu.

Već  jutros oko 10 časova je vodosnabdevanje normalizovano.

“Bio je kvar na veoma nepristupačnom terenu u šumi na oko 700 metara ka Ćupriji od rezervoara na Karadjordjevom brdu. U subotu smo jedva pronašli kvar, tek negde oko 23 časa.  Trasa cevovoda od rezervoara na Karadjordjevom brdu do Ćuprije je dužine oko 8 km. Cevovod koji je gradjen 60-tih godina prošlog veka prolazi kroz privatne parcele, parcele vlasništva Opštine Paraćin i Srbijasume tako da je na trasi delom poljoprivredno zemljiste uraslo šumom. Trebalo nam je dan i po da raskrčimo put da omogućimo prilaz mehanizaciji, kako bi započeli sanaciju kvara. Kvar je saniran noćas oko 3 sata”, izjavio je za naš portal Dejan Ristić, direktor JKP Ravno 2014.

Po komentarima na društvenim mrežama čini se da je sada mlaz vode koji izlazi iz slavina jači a to što je vodosnabdevanje sada ponovo stabilno, svi gradjani su sa oduševljenjem prihvatili.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA