Visoka medicinska škola u Ćupriji raspisala ovogodišnji konkurs za upis nove generacije studenata !!!

12/06/2021

Akademija vaspitačko-medicinskih strukovnih studija-odsek Ćuprija raspisala je ovogodišnji konkurs za upis nove generacije studenata na osnovne i master studije.

Detalji konkursa objavljeni su na internet stranici škole, a kako je potvrdila prof. dr Biljana Ilić, rukovodilac odseka, budućim brucošima za narednu akademsku godinu umesto četiri na raspolaganju je pet smerova.

Moram da se pohvalim da smo dobili reakreditaciju studijskog programa Strukovni medicinski radiolog, što smatram velikim uspehom ovog rukovodstva škole i Akademije. Takođe, smer Strukovna medicinska sestra biće moguće upisati u prvom roku i shodno tome očekujemo da brzo popunimo kvote. Ove godine na osnovne studije upisujemo 365 studenata, a na master 75.

Od ukupnog broja studenata upisanih na osnovne strukovne studije, na budžetskom finansiranju biće njih 90. Za samofinansirajuće studente cena školarine je 80 hiljada dinara, a ova suma moći će da se uplati u osam rata objašnjava Biljana Ilić.


Dokumentacija za prijavu na konkurs se predaje od 21. do 23. juna, u vremenu od 9 do 15 sati. Prijemni ispit održaće se 1. jula, a svi kandidati polagaće test iz biologije. Zbirku za pripremu sa primerima pitanja od pre dva meseca mogao je besplatno da dobije svako ko se prijavio elektronskim putem, a to je moguće i sada. Uspeh iz srednje škole vuče maksimalno 40 bodova, dok sam test donosi 60 bodova, što znači da će upisivanje željenog smera dosta zavisiti od učinka na prijemnom ispitu.

Interesovanje za upis, prema zvaničnoj evidenciji ove škole baziranoj na prijavi za materijal za pripremu prijemnog ispita, do sada su iskazala 563 svršena srednjoškolca. To je indikator da će ćuprijski strukovni medicinari svoje redove najverovatnije popuniti već u prvom upisnom roku.

VESTI GRADA ĆUPRIJA