VELIKI preokret u odnosu na decenijsku učmalost u Ćupriji-Tržni centar na 400 hektara sa aerodromom, golf terenom!!!

  • Izvor: novosti.rs]Tanjug

03/01/2018

Ćuprija- Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, ocenio je da će ova i naredna godina za Ćupriju, označiti veliki preokret u odnosu na decenijsku učmalost i najavio izgradnju tržnog centra na 400 hektara

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, ocenio je da će ova i naredna godina za Ćupriju, označiti veliki preokret u odnosu na decenijsku učmalost i najavio izgradnju tržnog centra na 400 hektara, sa areodromom, golf terenom, zabavnim parkom..

Reč je o neiskorišćenom prostoru u predelu Dobričeva sa obe strane međunarodnog autoputa Beograd – Niš, a o izgradnji centra radimo u dogovoru sa Kabinetom predsednice Vlade Srbije, objasnio je Erić, na tradicionalnoj novogodišnjoj konferenciji za medije.

On je dodao da je za ovaj proketa zainteresovan jedan veoma bogati poslovni čovek iz Turske, koji, kako je naveo, samo u Velkoj Britaniji ima 17.000 benzinskih pumpi.

Erić je dodao da su Turci zainetresovani i za Poljoprivredno dobro Dobričevo, koje bi zakupili i u njimu tovili hiljadu junadi.

[crellyslider alias=“dena_baner_700*140″]

Foto:novosti

Turci u Ćupriji već imaju jednu tekstilnu fabriku. Erić je najavio i četiri fabrike investitora iz Kine za proizvodnju plastike, fabrike sa investitorima iz Slovenije…

I Kinezi u Ćupriji imaju jednu fabriku prediva za potrebe telkstilne industrije.

Predsednik opštine je najavio i definitivni početak uzgradnje novog mosta na Velikoj Moravi kod Ćuprije, dok bi stari ostao i služio u turističke svrhe.

Prema njegovim rečima, Chuprija će do 2020.godine dobiti novi atletski stadion i dvoranu, svetskog nivoa, što je bio dugogodisnji san atletstkih asova Chuprije. Izgradnjom ovih objekata, čija ralizacija počinje 2018. godine, Ćuprija postaje centar atletike u Srbiji, ocenio je Erić.

Atletski stadion i dvorana, biće sportska baza za veliki broj domaćih ali i starnih atletičara, ali i ostalih sportista, poput tenisera, a u dvorani će moći da se organizuju sportska prvenstva ali i razne priredbe i koncerti, dodao je on.

„Biće to ostvarenje sna brojnih atletskih asova: Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića, Snežane Pajkić… koji su stasali ovde i pronosli slavu grada i zemlje u svetu, ali i legendarnog trenera Aleksandra Petrovića“, ocenio je Erić

„Mi smo, u prethodnom periodu uspeli da gradski stadion prebacimo na loklanu samouporavu i time smo stvorili uslov da možemo nešto da radimo“, rekao je Erić i na pomoći se zahvalio Vladi Srbije, Ministarstvu omladine i sporta i Atletskom savezu Srbije.

Predstoji definitivni dogovor sa Vladom Srbije i Ministarstvom sporta i omladine oko finansiranja ovog projekta, dodao je on.

Atletski kompleks u Chupriji zvaće se „Aleksandar Petrović“, rekao je ranije Erić.

VESTI GRADA ĆUPRIJA