Vasilisa svojim talentom već sad ruši sve granice

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Ž. Prokić/ MEDIA PS

VASILISA MILOJKOVIĆ, skromna devojčica iz Ćuprije već odavno svojim znanjem ruši sve granice.

Foto D.B.

Vasilisa je neko ko svojim talentom, kulturom, ljubaznošću, dobrotom koja izbija iz nje odavno zaslužila da se o njoj piše ne samo u Ćupriji, već i da se za nju čuje svuda.

Od malena je počela da dobija nagrade i to u mnogim aspekrtima znanja. Ono što se za nju može sigurno reći je da ima izuzetan i prirodan talenat za svoj maternji, srpski jezik. Vasilisa ne samo što lepo recituje, piše sastave, već i piše pesme.

Samo ovog vikenda Vasilisa Milojković osvojila je drugo mesto na Republičkom takmičenju „ČITALIĆI“ koje se održalo u Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe“ u Aleksincu.

Takođe, Vasilisa je na Republičkom takmičenju u Tršiću iz Srpskog jezika i jezičke kulture osvojila PRVO mesto.

Njena mentorka Dragana Blagojević, kao i Maja Milošević, nastavnice srpskog jezika su od prvog dana prepoznale koliko ljubavi ima u Vasilisinoj duši prema srpskom jeziku, i one su uvek tu, naravno, pored njenih roditelja Jelene i Nenada da joj pruže vetar u leđa i da je prate u svim njenim pohodima ka otkrivanju lepota knjiga i svega što ovakav talenat nosi sa sobom.

Draga Vasilisa, sigurni smo da će se tek čuti o tebi širom Srbije i Evrope, jer ovakava devojčica i vanserijski talenat se retko sreće, ti si naš raritet i suvenir koji treba negovati i čuvati, i pustiti da slobodno raširi krila gde želi da bude, jer, već sada, Ćuprija je mala za tebe.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA