U Ćupriji se gradi nova železnička stanica

U okviru projekta izgradnje brze pruge Beograd-Niš, doneta je konačna odluka da se u Ćupriji gradi nova železnička stanica, saopštio je predsednik SO Ćuprija Ninoslav Erić.

Foto: TV Pomoravlje

Radnom sastanku koji je održan u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukturen, pored ministra Gorana Vesića, prisustvovali su i projektanti brze pruge Beograd-Niš kao i predstavnici opština i gradova kroz koje prolazi brza pruga.

Na sastanku je bilo reči o poziciji železničke stanice i mogućnostima za industrijski kolosek za industrijsku zonu, navodi Ninoslav Erić, predsednik SO Ćuprija i narodni poslanik.

Izgradnjom brze pruge i nove železničke stanice, Ćuprija će ostati na mapi gradova kroz koje će se saobraćati najsavremeniji vozovi.

Protekla tri meseca projektanti brze pruge obišli su svaku opštinu, razgovarali sa građankama i građanima i rešili sve probleme koje su mogli da se pojave prilikom izgradnje brze pruge kroz ove gradove i opštine. Brza pruga značajno će ubrzati razvoj svih opština i gradova koje su na trasi, poboljšati kvalitet života ljudi i obezbediti nove investicije, stoji na sajtu rtp.rs

Brza pruga koja će povezati Beograd i Niš u dužini od 230 km omogućiće da putovanje između ova dva grada traje 100 minuta. Vrednost pruge je 2.755 milijardi evra u okviru kojih je grant Evropske unije koji iznosi 610 miliona evra. Ova pruga je najveći železnički projekat u modernoj istoriji Srbije.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA