U ĆUPRIJI PIJACA OSTAJE ZATVORENA – otvaraju se pojedine prodavnice i usluge !!!

15/04/2020

Ćuprija- Ćuprijski Štab za vanredne situacije na današnjoj sednici razmatrao je odluke Vlade Srbije koje se tiču ublažavanja određenih restriktivnih mera tokom vanrednog stanja, i ovom prilikom doneo zaključke kojima su neke od tih mera prilagođene epidemiološkoj situaciji u opštini Ćuprija.


Foto: TV POMORAVLJE

Od 21. aprila će rad ponovo biti dozvoljen vulkanizerima i automehaničarima, obućarskim i krojačkim radnjama, radnjama za hemijsko čišćenje, školama za obuku vozača, kao i objektima iz oblasti trgovine na malo poput knjižara, butika, trgovina automobilima, motorima i biciklima, radnjama sa tehničkom robom i građevinskim materijalom (gvožđare, boje i lakovi i sl.). Punim kapacitetom ponovo će početi da se radi i u oblasti građevinarstva, odnosno niskogradnji i visokogradnji.

 Poslodavci su dužni da obavežu zaposlene da u prodajne objekte dozvoljavaju ulazak samo potrošačima koji nose zaštitne maske. U zatvorenom prostoru istovremeno smeju boraviti dva kupca, a razmak između njih mora biti najmanje 2 metra. Ukoliko je objekat površine do 4 metra kvadratna, u objektu pored prodavca ne može biti više od jednog lica.

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.


Imajući u vidu da je Ćuprija jedno od većih žarišta zaraze koronavirusom u Pomoravskom okrugu i u Srbiji, da i dalje ima veliki broj novozaraženih, kao i da se ne može primeniti odluka Vlade u pogledu obaveznog rastojanja između lica na javnoj površini, zelena pijaca u Ćupriji neće biti otvorena za građane do sticanja uslova za rad uz primenu svih propisanih mera, stoji na portalu TV Pomoravlje, 

Takođe, saglasno odluci Vlade Srbije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, na teritoriji opštine Ćuprija rad do daljeg nije dozvoljen frizerskim salonima, salonima za negu lepote, teretanama i fitnes centrima, te ugostiteljskim objektima (osim za dostavu hrane).

Štab za vanredne situacije svim građanima opštine Ćuprija preporučuje da u cilju prevencije prilikom izlaska iz svojih domova obavezno nose masku ili drugu zaštitu za lice, i da obavezno poštuju međusobno odstojanje od 2 metra.

VESTI GRADA ĆUPRIJA