U akciji „100 za 100“ pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete osnovna škola „13. Oktobar“ iz Ćuprije dobila tri kompjutera!!!

U akciji „100 za 100“ pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete osnovna škola „13. Oktobar“ iz Ćuprije dobila tri kompjutera!!!

  • Izvor: D.S./P.Ž.

26/09/2017

Direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta vaspitanja i obrazovanja Srbije,doktor Branislav Randjelović,posetio je opštinu Ćuprija u dvostrukoj ulozi,pored sastanaka sa rukovodstvom Ćuprije i direktorima osnovnih škola,susreo se sa članovima Rotari kluba Ćuprija-Morava,u svojstvu guvernera Rotari distrikta Srbija i Crna Gora.

Razgovori sa predstavnicima lokalne samouprave odnosili su se na akcije koje će Rotari organizacija imati u narednom periodu,vezano za pomoć lokalnoj zajednici kada je u pitanju ekologija i razvoj informacionih sistema. Ujedno se dr.Randjelović sastao sa direktorima osnovnih i srednjih škola i rezgovarali su o raznim metodama unapredjenja poboljšanja kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

„Drago mi je da sam čuo dosta različitih stavova i mišljenja od direktora škola, što može samo da donese kvalitet i pomogne kada budemo revidirali stavove za ocenu rada škola“, rekao je dr Branislav Randjelović.

I glavni razlog posete bila je donacija od 3 računara koje je ministarstvo odobrilo,a Rotari organizacija omogućila preko svojih prijatelja u kompaniji „Trans nafta“.

Predsednik Rotari kluba „Ćuprija-Morava“  Dejan Stevanović zahvalio se lokalnoj samoupravi na saradnji i istakao da će ćuprijski Rotarijanci ubuduće organizovati više stručnih predavanja na temu ekologije, informacionih tehnologija, zdravstva i obrazovanja, i pomagati u nabavci rečunara i raznih sredstava koja su potrebna u razvoju ovih oblasti.[crellyslider alias=“suncica“]

Osnovna škola „13.oktobar“ dobila je 3 lap top računara za opremanje svoje informatičke učionice.  Direktor Marko Djurić zahvalio se lokalnoj samoupravi na razumevanju kada je u pitanju renoviranje zgrade škole i na poboljšanju energetske efikasnosti,i posebno se zahvalio na donaciji i naglasio da škola iz godine u godinu unapredjuje informatičku nastavu.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ĆUPRIJA