Talentovana mlada Vasilisa Milojković niže uspehe i van granica Srbije

Vasilisa Milojković se svojim talentom, predanim radom i mnogobrojnim nagradama i priznanjima izdvojila u moru mladih pesnika.

Pesma Vasilise Milojković,učenice 7. razreda OŠ "Vuk Karadžić" prevedena je na bugarski jezik i objavljen je u DETSKO SPISANIE "Šbrkel".

Vasilisa je član Podmladka Književnog kluba „Dušan Matić“ i nedavno je u Narodnoj biblioteci „Dušan Matić“ predstavila deo svog stvaralačkog opusa.

Vasilisa izučava strane jezike poput engleskog, nemačkog, francuskog, svira klavir, rekreativno trenira plivanje i jahanje.
Osvojila je puno nagrada na raznim takmičenjima, nekoliko puta je pobeđivala na literarnim konkursima koje je organizovala Biblioteka u Ćupriji.
Na državnim konkursima ima osvojeno 3. mesto za pesmu na temu “Jedna reka u mom kraju“ i osvojeno 1. mesto “ na Eko – konkursu pod nazivom,, Znamo da ne damo“.

Uspehe ima i na školskim takmičenjima:
Okružni je prvak iz srpskog jezika i istorije sa maksimalnim brojem poena, a na Okružnom takmičenju iz biologije osvojila je treće mesto.
Nagrada na koju je do sada najviše ponosna je osvojeno ubedljivo prvo mesto, sa maksimalnim brojem bodova, na Republičkom takmičenju u oblasti Tehnike i tehnologije.

Pored poezije, piše i dramske tekstove, a stvara i svoj prvi roman.

Autor: Snežana Milojković

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA