SUBOTA JE DAN-ZA CREVARIJADU U ĆUPRIJI !!!

  • Autor: TO Ćuprija/ MEDIA PS

25/07/2019

Ćuprija-Tradicionalna CREVARIJADA se u Ćupriji održava već po 12. put. Ova manifestacija se u organizaciji Opštine Ćuprija i TO Ćuprija godinama unazad održava u parku pored Velike Morave, jer nema lepšeg mesta gde može sa stane toliki broj ljudi a da sve to bude na otvorenom, u prirodi!!!

trong> Anegdota kaže, da su Ćupričani knezu Milošu Obrenoviću spremili svakojake đakonije prilikom jednog njegovog boravka u Ćupriji, ali da se Knez dohvatio crevaca na žaru i da su Ćupričani baš zbog toga dobili nadimak-CREVARI! Ćuprijski velemajstori u gurmanluku, čuvaju svoju tradiciju pripremajuću razne specijalitete od svinjskih crevaca.

Po pravilima takmičenja, svaka ekipa ima do 5 (pet) takmičara od kojih je jedan kapiten/predstavnik ekipe. Prijava se računa samo ako je kompletno popunjen zvanični formular za prijavu sa slikom ekipe. Pozicija u parku se rezerviše redosledom prijavljivanja, što znači da ekipa prilikom prijave bira bilo koju slobodnu lokaciju. Učešće takmičara je besplatno. Svaka ekipa dobija po 5kg smrznutih crevaca dva (2) dana pre same manifestacije. Ekipa je obavezna da za potrebe žiriranja spremi tanjir sa do 500 gr crevaca u 19 časova. Ostatak crevaca je obavezna da spremi i deli posetiocima.

https://https://www.youtube.com/watch?v=LCSO2HGGLm4&fbclid=IwAR2oIXHzp2ZH2ilzL5iU6fd6lBIjC_qXy27gsFCXpfB-oJIpTC2UePUTudg/watch?v=9uOETcuFjbE

Pogledajte video TV Pomoravlje


taxi stara carsija4-2 (490 x 145)
taxi stara carsija4-1 (490 x 145)
taksi 1 (600 x 154)
taksi 5 (600 x 154)
taksi4 (600 x 154)

Očekujemo Vas na punjena crevca, crevca na žaru, crevca u lepinji, gulaš od crevaca, takmičenju u jedenju najljućih papričica na svetu, brzom ispijanju piva i na kraju, na koncertu Milana TopalovićaTopalka!

Žiri čine četiri člana koji će biti predstavljeni na otvaranju manifestacije i koji će birati najbolju ekipu iz neobeleženih tanjira. Proglašenje pobednika je u 20 časova. Za sve takmičare obezbeđena je zahvlanica za učešće, a za prva tri mesta vredne nagrade koje će se znati na sam dan manifestacije u zavisnosti od broja učesnika.

SUPER LjUTI IZAZOV je još jedano takmičenje koje se održava u okviru ovogodišnje CREVARIJADE. LjUTI pozdrav šalje vam Ćupričanin Živojin-Žika Antić, najpoznatiji proizvođač ljutih paprika u Srbiji, a možda i na Balkanu!

Učešćem na Crevarijadi, ostvarujete mogućnost da svoje znanje, umešnost i kreativnost prezentujete pred velikim brojem ljubitelja crevaca i osvojite neku od vrednih nagrada a ko će ove godine odneti pobedu u pripremanju potpuno autentičnog gastronomskog brenda, imaćemo priliku da se uverimo 27.jula u Moravskom parku, kraj Velike Morave na 12. CREVARIJADI!!!

EKONOMIJA VESTI GRADA ĆUPRIJA