Simbolički susret dece i odraslih-„Mostovi među generacijama“, tradicionalni deo programa Dečje nedelje !!!

  • Izvor: Narodna biblioteka Dušan Matić

18/09/2018

[views]

Narodna biblioteka „Dušan Matić“ je i ove godine, priredila prigodan program povodom Dana starijih osoba.

style=“text-align: center;“>foto : Narodna biblioteka Dušan Matić

Ovo međugeneracijsko interaktivno druženje, onih koji kreću u život i starijih koji zasluženo odmaraju, ujedno su spoj najlepše kombinacije dveju generacija koje starosno mogu biti unuci i bake i koji mogu da uče jedni od drugih.

„Mostovi među generacijama“ su naziv za tradicionalni deo programa Dečje nedelje i predstavljaju simbolički susret dece i odraslih.

Time se promoviše i razvija kultura tolerancije i saradnje i međugeneracijska solidarnost, a kod dece i mladih podstiče poštovanje životnog iskustva starijih sugrađana.

TAXI S3 (600 x 155)
doberman 124) (600 x 150)

Uspostavljanjem kvalitetne komunikacije između dece i pripadnika drugih generacija jeste jedan od temelja kvalitetne komunikacije, kao i prilika za razmenu iskustava i veština i uspostavljanje prijateljskog i otvorenog odnosa između dece i starih.

Ovim druženjem, Narodna biblioteka „Dušan Matić“ je obeležila i početak Dečje nedelje.

Manifestacija Dečja nedelja se svake godine održava u mesecu oktobru, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

VESTI GRADA ĆUPRIJA