Radovi na sanaciji Ostrikovačkog potoka obavljeni kvalitetno i u dogovorenim rokovima

Ostrikovački potok je godinama bio mora meštana Ostrikovca. U vreme velikih kiša, sa obližnjih brda bi se spuštale bujične vode plaveći i noseći sve pred sobom.

Foto: cuprija.rs

Krajem marta Opština Ćuprija je, poštujući zahtev stanovnika ove mesne zajednice da se ovaj problem konačno reši, sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave potpisala ugovor o izvođenju radova na sanaciji Ostrikovačkog potoka.

Sredstva u iznosu od 3,73 miliona dinara obezbeđena su iz Fonda za podršku razvoja lokalne samouprave, dok je oko 10 odsto sredstava za regulaciju potoka stiglo iz opštinskog budžeta., stoji na sajtu opštine cuprija.rs.

Radovi koje je izvodilo Vodoprivredno preduzeće Ćuprija osam meseci kasnije su završeni, a dva dana pred zvaničnu primopredaju Ostrikovac je obišao Jovica Antić, predsednik Opštine Ćuprija.

U razgovoru sa meštanima i izvođačima radova Jovica Antić je naglasio da je zadovoljan što su radovi na sanaciji potoka dužine 1,2 kilometra obavljeni kvalitetno i u dogovorenim rokovima, i izrazio očekivanje da Ostrikovački potok više nikad neće biti problem meštanima sela.

Foto: cuprija.rs

„Istrovremeno, nas u Ostrikovcu očekuje rešavanje još nekoliko problema i sigurno je da će to biti neki od prioritetnih zadataka“, istakao je na kraju obilaska predsednik Antić.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA ĆUPRIJA