Opština Ćuprija obezbedila pet miliona dinara za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti za ovu godinu!!!

  • Izvor, foto: Opština Ćuprija

06/07/2021

Na današnjoj konferenciji predsednik Opštine Ćuprija Jovica Antić rekao je da, pre svega, želi da razjasni određene nedoumice koje su se pojavile u vezi sa sufinansiranjem projekata kojima će se unaprediti energetska efikasnost objekata u opštini Ćuprija, i dodao:

trong>„Opština Ćuprija je obezbedila pet miliona dinara za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti za ovu godinu. Konkurs će biti raspisan u narednih mesec dana, a mera koju ćemo da predvidimo ove godine je zamena stolarije. Za druge mere, koje su kompleksnije, bilo bi potrebno mnogo vremena, tako da ćemo njih verovatno da primenjujemo u narednim godinama“.

U Opštini Ćuprija kažu da ni ostale lokalne samouprave ove godine, kada se rade probni projekti unapređenja energetske efikasnosti, nisu predvideli veća sredstva za ove namene, pa tako navode primer Grada Požarevca, gde je iz lokalnog budžeta za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti izdvojeno šest miliona dinara.


Inače, valja podsetiti da je Opština Ćuprija među prvim lokalnim samoupravama krenula u unapređenje energetske efikasnosti javnih objekata, pre svega škola ali i zgrade Fonda PiO, što samo podupire danas ponovljene tvrdnje čelnika lokalne samouprave da su iskreno posvećeni energetskoj efikasnosti i javnih, i privrednih, i stambenih objekata.

EKONOMIJA VESTI GRADA ĆUPRIJA