Održan je „Novogodišnji koncert“ škole za osnovno muzičko obrazovanje „Dušan Skovran“ u Ćupriji!!!

Održan je „Novogodišnji koncert“ škole za osnovno muzičko obrazovanje „Dušan Skovran“ u Ćupriji!!!

29/12/2017

Ćuprija- U četvrtak 28.12. 2017. godine u ovom malom gradu na Moravi održan je „Novogodišnji koncert“ škole za osnovno muzičko obrazovanje „Dušan Skovran“. Koncert je poklon učenika ove muzičke škole svim žiteljima grada i ljubiteljima klasične muzike.

U uvodnom delu dodeljene su zahvalnice pojedincima i udruženjima prijateljima škole među kojima su i gradski hor „Margi“, „Lazarikon“ i hor pri crkvi „Sv. Knez Lazar“ iz Sidneja, Bogomir i Milica Lazić, Elamri Tarik, RTV „Pomoravlje“ i drugi.

Specijalni gost je bio  Bogomir Lazić sa „Ansamblom za lepu muziku“.

[crellyslider alias=“suncica“]
[crellyslider alias=“suncicabaner“][crellyslider alias=“dena_baner_700*140″]

Program je otvoren popularnom numerom „Dobra vam noć“ prijatelji.

Posebno oduševljenje publike izazvala je obrada muzičke teme Enia Morikonea iz filma „Dobar, loš, zao“ u aranžmanu nastavnika Nenada Stojanovića.

Publika je veliki orkestar ŠOMO „Dušan Skovran“ pod dirigentskom palicom nastavnice Sonje Stanković tom prilikom vratila na bis.

Izvedeno je ukupno 17 muzičkih tačaka.
 Koncert je trajao 90 minuta.

Publika je uživala u svakoj numeri i na kraju koncerta su se mogli čuti samo pozitivni komentari o učesnicima, posebno o mladim učenicima čija se muzika prenosila u tihoj zimskoj večeri duž obala hladne Morave a o čijem se talentu zna nadaleko po  Srbiji i svetu!

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ĆUPRIJA