Novi investitor u Ćupriji u Industrijskoj zoni-firma “Gerovit” !!!

  • Izvor, foto : TV Pomoravlje

10/05/2020

Ćuprija-Opština Ćuprija i firma “Gerovit” iz Aranđelovca potpisali su ugovor o otuđenju zemljišta površine 1,46 hektara u Industrijskoj zoni, na kome će investitor izgraditi pogon za proizvodnju folija, mreža za zasenjivanje i vreća za pakovanje u voćarstvu i povrtarstvu.


Foto: Tv Pomoravlje

Ugovor su potpisali prvi čovek Ćuprije Ninoslav Erić i Radisav Stanković, direktor “Gerovita”.

“Raduje to što je vlasnik firme “Gerovit” Ćupričanin – neko ko je živeo ovde, ali i neko ko je svoj kapital stekao van Ćuprije i sad taj kapital donosi u našu opštinu. Bilo bi dobro da se svi preduzetnici slični njemu vrate u rodni grad i investiraju u njega. Da nije bilo Vlade Srbije i Ministarstva privrede od kojih smo dobili 16 hektara zemljišta, ne bi bilo ni naše Industrijske zone u kojoj polako niču nove fabrike”, istakao je predsednik opštine Ćuprija.


Novi investitor za jun je najavio pripremne radove za početak izgradnje proizvodne hale. Plan je da se u okviru proširenja kapaciteta u Ćupriji za početak zaposli oko 30 radnika prenosi TV Pomoravlje.

“Hvala predsedniku Eriću što smo od ideje do realizacije kupovine zemljišta stigli za svega dva meseca. Rođen sam u ovom gradu, ali sam došao da investiram ovde i zbog toga što Ćuprija ima fantastičnu lokaciju, fantastične ljude, što je grad u kome je fantastično živeti i želim da vrlo brzo vidim Ćupriju u punom sjaju. Naša firma je mlada, posluje nekoliko godina, ali smo lideri na Balkanu jer jedini koristimo nove tehnologije u proizvodnji sistema za navodnjavanje “kap po kap”, zaštitnih folija, mreža i drugih proizvoda od plastike koji pomažu agraru da se razvije”, objasnio je Radisav Stanković.

EKONOMIJA VESTI GRADA ĆUPRIJA