Krenuli su radovi na energetskoj efikasnosti OŠ ,,Vuk Karadžić“ u Ćupriji !!!

  • Autor: Ž. Prokić

14/01/2021

Ćuprija-Počela je energetska sanacija objekta Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Ćupriji.


Foto-V.V.

Najpovoljniju ponudu na javnom nadmetanju za posao energetske sanacije objekta Osnovne škole “Vuk Karadžić” dala je leskovačka firma “Investgradnja DOO”i oni će obaviti posao renoviranja prostorija ove škole. Škola je dobila projekat iz podršku lokalne samouprave kod Ministarstva energetike za energetsku efikasnost. Vrednost radova je 28 755 000 dinara

Pored takozvane Velike škole, u dvorištu škole nalaze se još dve zgrade, Mala škola, za učenike od prvog do četvrtog razreda i škola za učenike sa smetnjama u razvoju.

„Prvo će se raditi na adaptaciji svih plafona i podova u centralnoj zgradi, koju pohadjaju učenici od petog do osmog razreda, u drugoj fazi će se obaviti demontaža postojeće i montaža nove stolarije, i u trećoj fazi, kada bude lepo vreme, uradiće se spoljašnja fasada zgrade“, rekla je za naš portal Vesna Vijorović, direktorka ove škole.


Nakon unutrašnjih radova, radiće se kotlarnica, da bi mogla nesmetano da se obavlja nastava u maloj školi, zgradi za učenike starijih razreda, kao i u školi za učenike sa smetnjama u razvoju.

Zbog trenutnog renoviranja škole Vuk Karadžić, učenici će pohadjati onlajn nastavu, dok se ne završe radovi na sredjivanju unutrašnjeg dela škole.

O početku rada nastave u školi učenici će biti blagovremeno obavešteni i krenuće sa nastavom u školi na već odredjen način na koji rade od početka školske godine.

EKONOMIJA VESTI GRADA ĆUPRIJA