KAKVOG KUĆNOG LJUBIMCA IMA ANDJELA iz Ćuprije, nećete pogoditi, svi ga obožavaju !!!!

ANDJELA iz Ćuprije je jedna od velikog broja tinejdžera koja ima svog kućnog ljubimca, i nije neobična po tome. Naime, Andjela Stojadinović iz Ćuprije ima feretku, nešto izmedju lasice i tvora.

Foto: Andjela Stojadinović privatna arhiva

Ali, njen kućni ljubimac je za naše uslove veoma neobičan. Susreli smo se u gradu kada je Andjela sa drugaricom Anom izašla da prošeta svog kućnog ljubimca, koji je bio uredno sa povodcem kao što treba, I što bi svaki vlasnik uradio.Pogledajte ispdo šta je za naš portal MEDIA PS. rekla Andjela.

Ž. Prokić -Andjela, ti  si sredjoškolka, učenica četvrte godine ćuprijske Gimnazije?

Andjela S.: Da, Gimnazija u Ćupriji..

Ž. Prokić: Odakle ova ljubav prema ovoj neobičnoj životinjici i kako si došla na ideju da čuvaš baš feretku?

Andjela S. :  Imam puno životinja, pa sam htela nešto novo što nisam imala i slučajno su mi izlazile feretke na instagramu i tik toku  i bile su mi simpatične i odlučila sam da za 18. rodjendan kupim sebi jednu.

Volim sve životinje i posle Gimnazije želim da upišem veterinu.

Ž. Prokić: Da li si je dobila na poklon, kupila, gde može da se kupi?

Andjela S.: Kupila sam ga, od jedne devojke iz Novog Sada  za 70€ jer nije mogla više da ga čuva. Obićno su im cene  preko 100€  i tesko se bas nalaze ali ima nekoliko odgajivačnica u Subotici .Ovde u okolini za njih nema skoro ništa, u Jagodini jedan veterinar imao prilike u Beogradu da ih vidi dva puta, pa je jedino on mogao da nabavi vakcinu za njega i da ga vakcinise.

Ž. Prokić: Kako se zove, koliko je kod tebe?

Andjela S.: Moja Feretka se zove Felix i mužjak je, napunio je skoro 7 meseci , uzela sam ga novembra za rodjendan, pa je sa mnom nekih 3 meseca. Ljudima on baš privlači pažnju i zaustavljaju me na ulici da pitaju šta je on, da ga pomaze i postavljaju razna pitanja.

Ž. Prokić: Kako je teklo upoznavanje kada je kročio u tvoj dom?

Andjela S.:  Kad sam ga donela kući, odmah se uklopio i sad mu je i dalje sve zanimljivo . Kući imam psa Mazu, papagaja i 5 leminga pa sa njima ne mogu da ga spajam a Maza je navikla da ima svoj prostor i ne igra se toliko kao on, pa se ona samo sklanja od njega ali se feretke slažu sa mačkama i psima, socijalni su i mnogo radoznali, ne plaše se ničega i spavaju dugo, i zato su baš aktivni kad su budni. Video je i od Maze da otvara vrata od sobe da izadje, pa je i on nekako ukapirao. Mnogo voli da se kupa, pa u kadi gnjuri i pliva, a i pije dosta vode ovako, vodu baš voli.

Ž. Prokić -Vidimo da ima svoj kavez, svoje činije, kakvu hranu jede i gde nabavljaš hranu?

Andjela  S.-Pet šop  „Oskar“ se ponudio da naruči hranu, posebnu, za njega, jer feretke moraju da jedu samo hranu sa velikim brojem proteina, na primer ribu ili piletinu, a voće, povrće i tako to oni ne mogu da svare, mogu da jedu i visokoproteinsku hranu za mačke.

Ž. Prokić -A koliko u stvari, može da bude opasan, da ujede, ogrebe, kao svaki pas ili maca, jer su oni najčešće kučni ljubimci u našoj okolini, osim ribica ili ptica, a oni ne mogu ovako da šetaju po gradu kao klasični ljubimci…

Andjela S.- Gricka noge i ruke,  ali može da se nauči da ne radi to, još je mali, i ne stiska jako pa isto gricka kao mačke i psi dok su mali, rekla je Andjela za naš portal MEDIA PS.

Ono što je nas oduševilo, on se po fotografijama, mazi i spava kao svaki običan kućni ljubimac, a uživo je mali kao mačka, samo mu je oštrija dlaka. Pri kontaktu sa nama kada smo radili tekst nije delovao uplašeno, možda zbunjeno, i rekli bismo, nežno, sa znatiželjnim očima…

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA ZANIMLJIVOSTI