Izgradnja područne četvorogodišnje osnovne škole “Vuk Karadžić” u Batincu USKORO ĆE BITI ZAVRŠENA !!!

  • Izvor: TV Pomoravlje

04/02/2021

Ćuprija-Batinac- Izgradnja područne četvorogodišnje osnovne škole “Vuk Karadžić” u Batincu započeta je pre 15 godina. Sa tadašnjim sredstvima škola je ozidana i stavljena pod krov. 


Foto: TV Pomoravlje

Objekat je građen u prepoznatljivom moravskom stilu, a kada bude bio završen učenicima i nastavnom kadru za obavljanje obrazovno-vaspitnog rada na raspolaganju će biti 250 kvadrata školskog prostora – kaže Vesna Vijorović, direktorka OŠ “Vuk Karadžić”.

Učenici će nastavu pohađati u dve prostrane učionice, a imaće i kabinet za informatiku. Kompletno je uređena vodovodna i kanalizaciona mreža, postavljena stolarija, i sada je na redu sređivanje podova u svim prostorijama. 

Dok škola u selu ne bude završena, 16 učenika iz Batinca nastavu pohađa u matičnoj školi u Ćupriji.


Sredstva za izgradnju škole obezbedilo je resorno ministarstvo, ali su veliku pomoć u donacijama pružili i meštani Batinca, a mesna zajednica je pružila pomoć u postavljanju ograde za školsko dvorište. Ukoliko sve bude teklo po planu škola će biti kompletno završena i opremljena pre početka naredne školske godine, prenosi TV Pomoravlje.

Iako je većina meštana Batinca na privremenom radu u inostranstvu, nadaju se da će već naredne školske godine sadašnji predškolci iz seoskog vrtića popuniti klupe u novoizgrađenoj područnoj školi.

VESTI GRADA ĆUPRIJA