Srđan Srećković iz Topole učestvovao na Međunarodnom kozačkom festivalu „Svetli božićni praznik“ !!!

Samo je Lebron Džejms ispred JOKIĆA po broju glasova za NBA Ol-star !!!

  • Autor: Dragana Marinković

04/02/2021

Kozačko društvo Kozačke vojske „Crnomirski kozački domaćin“ organizovalo je od 19.12.2020. do 19.1.2021. godine u online formatu Međunarodni kozački online festival „Svetli božićni praznik“, posvećen pravoslavnom prazniku Božiću.


Festival se održava u pet nominacija: vokalna kreativnost, umetnička kreativnost, koreografija, dečja kreativnost(crtanje, modeliranje itd.) i božićno jelo(fotografija, recept).Učesnik može da bude svako ko poštuje i sledi kozačku tradiciju.Usled epidemiološke situacije, Srđan nije mogao da prisustvuje na Jalti, Krimu. Organizatori su zamolili sve učesnike da online predstave svoju kreativnost u smislu prezentovanja svoje države, grada, nacionalne kuhinje. 

Srđan je spremao jelo po receptu sa dvora Nemanjića od naše autohtone rase svinja Mangulica. 

Festival i konkurs su na najvišem nivou Ruske akademije nauka i umetnosti.Pozvani su svi umetnici pravoslavnih zemalja.Srđan je bio posebno počastvovan kao kozački pukovnik i dobitnik najviših priznanja i ordena Ruske federacije. Srđan navodi da kada prođe pandemija putuje na Krim da lično primi nagradu, a narednih dana stići će mu patent- priznanje u elektronskom obliku.

VESTI GRADA TOPOLA