Fudbaleri “Morave 1918” prvi put igraju na obnovljenom gradskom stadionu u Ćupriji !!!

28/08/2020

Nakon dve duge godine neigranja na svom terenu, fudbaleri “Morave 1918” dočekali su da u trećem kolu zone “Zapad” kao domaćini istrče na teren obnovljenog gradskog stadiona u Ćupriji.


Foto Print screen yt TV Pomoravlje

Novi stadion, nova uprava, novi trener, nova energija. Reklo bi se tu su svi neophodni uslovi za nove uspešne poduhvate najpopularnijeg ćuprijskog sportskog kolektiva.

 Od ove sezone “Moravi” i “Jedinstvu” u zoni “Zapad” pridružio se “Moravac 2015” iz Krušara. Veliki prijatelji van terena, ljuti rivali kada je u pitanju borba za bodove. 

To se pokazalo i na otvaranju prvenstva kada je “Morava 1918” izgubila od “Moravca” u Krušaru sa 2:1.

To je bio neočekivani kiks, ali su stvari došle na svoje mesto već u drugom kolu kada je u Rekovcu poražen “Levač”. U subotu od 16:30 na našem stadionu dočekujemo “Bošnjane”iz Bošnjana kod Varvarina. Od ovih momaka očekujem pre svega dobru igru, a onda i pobedu jer imaju odličan potencijal za postizanje dobrih rezultata – kaže predsednik kluba Vladan Đorđević.


Svoje viđenje početka prvenstva izneo je i trener Marijan Ranđelović, koji ima iskustva u radu sa mlađim igračima. Oni kažu da im je doneo novu energiju i vratio želju za nadigravanjem sa protivnikom za gol više.

„Polovičan rezultat u prva dva kola nije ono što smo očekivali. Ekipa se uigrava, momci dobro rade i nadam se da ćemo u nastavku prvenstva beležiti dobre rezultate“.

Nove tribine gradskog stadiona, nažalost, ovoga puta neće biti popunjene navijačima, jer to ne dozvoljavaju propisi u uslovima epidemije koronavirusa koji nalažu odigravanje utakmice bez prisustva publike. To, međutim, neće umanjiti značaj nezvaničnog otvaranja ovog impozantnog sportskog objekta.

Foto Print screen yt TV Pomoravlje

“Moravini” prvotimci neće biti ti koji će prvi izaći na teren na jednoj oficijalnoj utakmici. Pre njih kadetska selekcija pod vođstvom Stefana Tanića će odigrati svoju prvenstvenu utakmicu u Drugoj kadetskoj ligi regiona Istočne Srbije, koja počinje u 10 sati.

„To je naša budućnost. Ako me pitate za ciljeve u ovoj sezoni reći ću da su oni najviši, ali ne i najbitniji. Rad sa mladima i njihovo regrutovanje u prvi tim, odnosno stvaranje igrača iz domaćeg pogona, to je najvažnije za naš klub“ – rekao je predsednik “Morave 1918” Vladan Đorđević.

VESTI GRADA ĆUPRIJA