Srdjan Srećković-Nekadašnji šampion ponovo u top formi !!!

  • Autor: Dragana Marinković

28/08/2020

Sve je počelo negde 95-te godine u Topoli kada je krenuo da se takmiči u ful kontaktu i kik boksu. Bio je reprezentativac Jugoslavije sa osam mečeva bez i jednog poraza.


Trener i stručni tim su primetili da kod izvodjenja nokauta, kako je obično i završavao mečeve silinu udarca levom rukom (inače,levoruk je).

Pošto se takmičio prvo u srednjoj kategoriji (69-75kg), zatim u poluteškoj (75-81kg), stručni štab je insistirao da se tom čoveku izmeri udarac leve ruke.

Na merenju se pokazalo da je jačina udarca 1170kg (više od 1t) a u to vreme Majk Tajson kao svetski prvak u apsolutnoj kategoriji u boksu imao je udarac od 2000kg. Poznato je da čak i za sportiste jačina udarca od preko 500kg je smrtonosan udarac. U polu šali su zaključili da poseduje „smrtonosno oružje“.


Njegovo ime je Srdjan Srećković.

Srdjan je sada u Topoli pokrenuo niz borilačkih sportova i veština u cilju da privuče što veći broj mladih kako bi se što više bavili sportom a što manje bili na ulici ili ispred računara i TV-a.

IMG-d5 (504 x 600)

Foto:  Privatna arhiva Srdjan Srećković

Sa 46 godina Srdjan je ponovo u punoj formi i ako zatreba spreman je za ring.  Borilačke sportove i veštine prilagodio je i fizički slabijim osobama, pretežno damama. Posle obuke pripadnice lepšeg pola više nisu pripadnice nežnijeg pola jer mogu da savladaju i višestruko jačeg protivnika i to u par poteza.Na treninzima je šarenolika ekipa, od dece od pet godina pa do žena od preko četrdeset. 

Srdjan Srećković je visoki oficir ruske vojske(kozački pukovnik), majstor je Sisteme,ruske vojne vežbe, jedne od najpopularnijih borilačkih veština u svetu.Čovek koji poseduje „smrtonosno oružje“ želi da stečena znanja i veštine nesebično prenese na druge. Poručuje mladima: „Izbegavajte narkotike,  pušenje, alkohol, dugo sedenje ispred kompjutera. Bavite se sportom.Imamo Oplenac koji je kako vazdušna banja,tako i teren sa prirodnom predispozicijom za bavljenje sportom.“ 

SPORT VESTI GRADA TOPOLA