Aktiv žena „Naše zlatno doba“ iz Ćuprije organizuje prodajnu izložbu rukotvorina i kolača uoči 8. marta

Aktiv žena „Naše zlatno doba“ iz Ćuprije, i ove godine, kao i do sada, organizuje tradicionalnu izložbu svojih ručnih radova povodom 8. marta.

Ovom prilikom biće predstavljena i izložba „KOLAČ NAŠIH MAJKI“ na kojoj će ove vredne žene pokazati divne domaće salčiće, vanilice, orasnice, rolate, mešene po starim proverenim receptima naših majki.

„Izložbu rukotvorina i Kolač naših majki ove godine pravimo prvi put zajedno, izložbe su prodajnog karaktera, tako da možete kupiti sve što vam se dopada od ponudjenih izložbenih predmeta ili delova garderobe. Radovi koji će biti izloženi su radjeni u kreativnim radionicama, koje mi tematski organizujemo“, izjavila je za naš portal Mirjana Stojanović, predsednica Aktiva Žena „Naše zlatno doba“ .

Kreativne radionice se održavaju u prostorijama Udruženja penzionera Nezavisnost, s obzirom da žene iz „Našeg zlatnog doba“ još uvek nemaju svoje zvanične prostorije, i nadaju se da će im u rešavanju ovog, za njih velikog problema, pomoći opština.

Inače, Udruženje Aktiva žena trenutno broji 26 žena, koje izradjuju ručne radove, vezu, pletu, šiju, rade dekupaže, prave ukrasne predmete od papira, kao što su ručno radjene pozivnice, a takodje mese domače pogače, kolače, prave korpice od testa itd…

Povezani članci- Aktiv žena „Naše zlatno doba“ iz Ćuprije organizovao Osmomartovsku izložbu

Glavni cilj, kako kaže Mirjana, ovog udruženja je da se članovi medjusobno druže, putuju i da se prvenstveno očuva tradicija naših baka i deka, ali i da se sačuva kulturno nasledje našeg naroda.

Ova Osmomartovska prodajna izložba održače se u subotu, 2. marta 2024. godine u prostorijama „Sinđelića“ u vremenu od 10 do 15 časova.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA