Vuk i Marija briljirali u Novom Sadu!!!

Vuk i Marija briljirali u Novom Sadu!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

26/10/2017

ČAČAK – Vuk Borović i Marija Bilbija, članovi čačanskog Plesnog kluba Luna, okitili su se zlatnim odličjima na takmičenju u plesu održanom u Novom Sadu u kategoriji E-6 u konkurenciji od oko deset PK. Nadmetanje su organizovali PS Vojvodine i Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport.Ovo dvoje sjajnih mališana, Vuk i Marija, su odigrali tri latino i isto toliko standardnih plesova tako da stručni žiri nije imao dilemu ko će stati na najviše pobedničko postolje.
„Presrećan sam zbog nagrade koja je veliki podsticaj za mene da se još više angažujem u ovoj, za mene, sjajnoj disciplini“, kaže mali Vuk za media – ps.rs. On smatra da je imao odličnu partnerku na podijumu koja je isto toliko doprinela da budu najbolji u svojoj kategoriji. Vuk ponavlja da se oseća divno jer je pobedila velika ljubav i vera uložena u ples i dodaje da je njegova misija tek počela.“I dalje ćemo promovisati igru, ljubav, mlade ljude i tu pozitivnu energiju koju nosimo na svako takmičenje“, naglašava on. Vuk je učenik šestog razreda čačanske Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i plesom se bavi skoro sedam godina, iako su se velike emocije prema igri i muzici javile još u vrtiću. U svojoj dosadašnjoj karijeri okitio se sa petnaest medalja, što zlatnih, što srebrnim. Inače, Plesni klub Luna osnovan je 17. aprila 1993. godine i nastao je iz plesnih ansambala Doma kulture Čačak. U svom radu prvenstveni cilj je bio okupljanje dece i omladine radi druženja i razvijanja plesne kulture.Od samog početka bili su članovi nacionalne plesne federacije, a i osnivači Plesnog Saveza Srbije. 

„U tim organizacijama imamo aktivnu ulogu kako preko takmičara na takmičenjima tako i u organima Saveza. Ona je rezultirala velikim projektom Fiesta 2003. u Beogradu čiji smo i mi bili nosioca a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i sporta sa sloganom – Igraj za život izaberi sport -. Rezultati sa Državnih prvenstava i međunarodnih turnira svedoče o kvalitetnom radu ( četvorostruki prvaci države, više puta vicešampioni, pobednici ili finalisti međunarodnih takmičenja u sportskom plesu)“, objavljeno je na sajtu PK Luna. Takođe, organizuju letovanja, zimovanja i plesne kampove u zemlji i inostranstvu na kojima deca pored sportskih aktivnosti učvršćuju prijateljstva, druže se i zabavljaju. Pored mnogo zajedničkih projekata sa drugim organizacijama u kulturi i sportu Plesni klub Luna je autor samostalnih projekata kao što su redovni koncerti Plesnog kluba koji su izuzetno posećeni, organizacija nacionalnih takmičenja u sportskom plesu kao i međunarodnog takmičenja Yugoslavian Open 2001 na Zlatiboru u sportskom plesu. „Cilj nam je pre svega da razvijemo kulturu tela, slušanje kvalitetne muzike i razvijanje pravih estetskih vrednosti kod što većeg broja mladih, i sve ovo zahvaljujući stručnom i pedagoškom radu trenera i koreografa našeg Kluba“, poručuju iz ovog kluba.[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ČAČAK