U pojedinim čačanskim školama otkazane maturske proslave i ekskurzije zbog trenutne epidemiološke situacije !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

26/06/2020

ČAČAK – Maturske proslave za učenike osmog razreda, ali i ekskurzije u pojedinim čačanskim školama otkazane su zbog trenutne epidemiološke situacije.

trong>Jedna od prvih maturskih proslava trebalo je da se organizuje za osmake OŠ „Vuk Karadžić“, i ona je, nakon sastanka direktora škola, otkazana, a trebalo je da se održi 25. juna, pa su tako i učenici završnog razreda i njihovi roditelji među prvima bili obavešteni o otkazivanju.

Takođe, mala matura otkazana je i u  OŠ „Tanasko Rajić“ iz Ljubića, ai isto su učnile i ostale škole u Čačku.


Đaci OŠ „Branislav Petrović“ iz Slatine neće otići na dvodnevnu ekskurziju u Kladovo i Negotin kako je ranije najavljeno. Direktor ove kuće znanja, Lazar Čikiriz kaže za naš sajt da je tu odluku doneo Savet roditelja.

„Danas je trebalo da idemo, međutim, morali smo da odložimo odlazak. Roditelji su se uplašili zbog povećanja broja obolelih od korona virusa i putovanje je pomereno za neki naredni period. Mi, inače, sprovodimo sve neophodne mere zaštite i juče smo se vratili sa jednom grupom đaka iz Novog Sada. U Kladovo i Negotin trebalo je da putuje 68 učenika“, zaključio je Čikiriz.

VESTI GRADA ČAČAK