Aleksandar Jevremović apsolutni pobednik XIII festivala Udruženja tekstopisaca Srbije !!!

  • PR tekst

27/06/2020

KRALJEVO, TRSTENIK, BEOGRAD – Aleksandar Jevremović apsolutni je pobednik XIII festivala Udruženja tekstopisaca Srbije održanog u Beogradu sa pesmom „Životna priča“. 

Ovaj sjajan ljubavni tekst napisao je Kraljevčanin Zoran Krljar, koji je za tu kategoriju zauzeo treće mesto, a žiri u sastavu Vesna Bošković, Milanka Stevanović, Ljubivoje Zaka Sretović, Ljubiša Marković i Milenko Jakšić nije imao dilemu kada je u pitanju pobednička kompozicija iako se za nagradu borilo više od 20 pevača.

Za pobedničku melodiju je bio zadužen Bojan Radičević, a aranžman su uradili zajedno Dušan Dubičanin i pomenuti Radičević.

„Ovo je moje prvo učešće na nekom festivalu i nisam se nadao pobedi. Međutim, prilikom izvođenja pesme bio sam veoma opušten i doneo sam je na najbolji mogući način. Veoma sam srećan i ponosan tako da ću i ubuduće negovati srpsku dvojku“, rekao je mladi Aleksandar za naš sajt.


fest-2-300x169 (696 x 392)
ziri-300x169 (707 x 398)

Prema rečima tekstopisca, Zorana Krljara, tekst za ovu numeru je napisan davno.

„Uživao sam u Aleksandrovom nastupu i želeo sam da pesmu otpeva neko ko gaji našu tradiciju, pravu srpsku dvojku. On je to maestralno učinio i ponosan sam na njega. Ništa manje zasluge za ovaj uspeh imaju, naravno, i Bojan Radičević i Dušan Dubičanin „, istakao je on.

Članica žirija, Vesna Bošković je naglasila da je oduševljena Aleksandrovim izvođenjem numere „Životna priča“.

„On je veoma mlad, perspektivan, treba da nastavi da radi punom parom i sigurna sam da će jednog dana postati velika muzička zvezda“, kaže ona.

Direktor festivala, Milan D. Šoškić navodi da je uprkos teškim vremenima, tj. situacijom sa korona virusom ova smotra nadmašila sva očekivanja.

„Ovaj 13. festival je bilo najteže organizovati, ali je kvalitetno urađen. Žao mi je što nisu došli izvođači iz BIH, Crne Gore, Nemačke i Austrije iako su poslali svoje pesme. Bilo je odličnih numera, ali žiri odlučuje o najboljoj. Mi ne dozvoljavamo izvođenje turbo-folka i šunda, a ova smotra je, za sve vreme postojanja izrodila mnogo velikih zvezda“, rekao je on.

Inače UTEKS postoji 33 godine i osnovala su ga velika muzička imena poput Radmile Mudrinić, a na XIII festivalu učestvovala je 21 pesma i isto toliko izvođača.

ESTRADNI KUTAK SRBIJA GRADOVI