Studentska humanitarna fondacija „Osmeh na dar“ organizuje prazničnu akciju prikupljanja paketića za ugroženu decu širom Srbije !!!

  • Izvor: osmeh na dar.org

28/11/2018

[views]

Čačak-Studentska humanitarna fondacija „Osmeh na dar“ uz podršku Kancelarije za mlade Čačak i kola srpskih sestara „Nadežda Petrović“ organizuje prazničnu akciju prikupljanja paketića za ugroženu decu širom Srbije. 

trong>Fondacija Osmeh na dar je u proteklih 12 godina podelila preko 20 000 paketića, a prošlogodišnja akcija se pokazala najuspešnijom do sada, u kojoj je uz pomoć preko 200 donatora podeljeno preko 3500 paketića i obradovano mnogo mališana iz preko 120 mesta u Srbiji. Rekord je oborio i Čačak sa 380 podeljenih radosti.

Učešće u akciji do sada uzele su sve osnovne i srednje škole na teritoriji grada Čačka, kao i vrtići i predškolske ustanove postavljanjem kutija u okviru svojih organizacija na kojima se mogu prikupljati materijali za pravljenje paketića. U postavljenim kutijama prikupljaće se slatkiši, grickalice, nove igračke, školski pribor ili knjige za decu.

Takođe, jedna od ovih kutija će biti postavljena i na gradskom trgu, ispred Kancelarije za mlade, svakim radnim danom od 9 do 15 časova. Ovim putem Vas pozivamo da date doprinos ovoj akciji, promovisanjem ovog poziva a i svojim učešćem koliko ste u mogućnosti za to.

Svi koji žele da svojim doprinosom budu deo ove akcije mogu doneti grickalice, slatkiše, nove igračke, školski pribor ili knjige za decu svakog dana u prostorije organizacija koje učestvuju u ovoj akciji, a volonteri će krajem meseca od prikupljenog praviti paketiće.

PLAN AKCIJE:
Akcija traje do 25. decembra 2018. godine kada od partnera preuzimamo prikupljeni materijal i sortiramo u paketiće u Omladinskom klubu. I u ovom delu akcije, nakon 25. decembra, zainteresovani volonteri se mogu uključiti preko Kancelarije za mlade.
Nakon toga u periodu između kalendarske Nove godine i Božića, biće odabran jedan datum za podelu paketića.

KOME SE DELE PAKETIĆI:

Prioritet su deca sa teritorije Čačka, iz socijalno ugroženih porodica a višak paketića odlazi u druge delove Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju.

VESTI GRADA ČAČAK