SAOPŠTENjE ZA JAVNOST NOVE SRBIJE !!!

 

  • Autor:: Ljubica Sokić

25/12/2017

U redakciju našeg portala www.media-ps.rs  stiglo je  saopštenje za javnost Nove Srbije koje  prenosimo u celosti :

nedelju 24.decembra 2017.godine, u Čačku je održana redovna sednica Predsedništva Nove Srbije, kojom je predsedavao predsednik stranke, Velimir Ilić.
Tom prilikom se razgovaralo o tekućim organizacionim pitanjima i resornim zaduženjima unutar stranke, ali i o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, sa posebnim naglaskom na predstojećim izborima u gradu Beogradu i mogućim vanrednim parlamentarnim izborima.

Zaključeno je da u Republici Srbiji opšte stanje nikada nije bilo gore, u svim segmentima društva, propraćeno atmosferom straha i svakodnevnog nasilja. U takvom ambijentu se održavaju i današnji lokalni izbori u pet opština, a na njima je apsurdno učestvovati, obzirom na sve mahinacije kojima se režim služi. Takođe, konstatovano je da je srpsko selo u potpunosti propalo i urušeno, zbog pogubne agrarne politike koju aktuelna vlast sprovodi. Ukazano je i na lošu migrantsku politiku, usled čega će se veoma brzo promeniti demografska i nacionalna struktura stanovništva u našoj zemlji, zahvaljujući čemu će Srbi postati nacionalna manjina u sopstvenoj državi. Sve su to za režim Aleksandra Vučića tabu teme, ali je obaveza Nove Srbije, kao odgovorne i državotvorne političke stranke, da na takve stvari ukaže građanima.

Nova Srbija će i u narednom periodu svakako ostati verna svojim programskim opredeljenjima i izvornim principima, bez obzira na sve izazove i iskušenja sa kojima se suočavamo. Naša stranka će uskoro pokrenuti inicijativu da se nafta koja se koristi za obradu poljoprivrednog zemljišta oslobodi daljeg plaćanja akciza. Pored toga, neophodno je oformiti Fond za lečenje bolesne dece, kako se to ne bi radilo, kao što je sada slučaj, SMS porukama i organizovanjem humanitarnih koncerta. Uz to, biće pokrenuta i inicijativa za izmenu Zakona o porezu na imovinu, sa ciljem da se jedan stambeni objekat u kome građanin živi oslobodi plaćanja poreza na imovinu.

Najvažniji zaključak današnjeg zasedanja Predsedništva stranke je usvajanje prioriteta za rad u narednom periodu, a to je fokusiranje na definisanje izbornih uslova, ažuriranje biračkih spiskova i kontrolu medija. Kada izbori budu raspisani, Nova Srbija će na svojim stranačkim organima doneti odgovarajuće odluke koje se tiču buduće izborne saradnje sa opozicionim strankama koje dele naše stavove. Prema tome, Nova Srbija će na predstojećim beogradskim izborima učiniti sve da bude sastavni deo zajedničke opozicione liste, uz očuvanje i zaštitu svog stranačkog identiteta.

Informativna služba Nove Srbije


NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ČAČAK