Prvi put u Čačku-Otvaranje izlozbe odabranih dela najistaknutijih vojvođanskih slikara druge polovine XX veka!!

Prvi put u Čačku-Otvaranje izlozbe odabranih dela najistaknutijih vojvođanskih slikara druge polovine XX veka!!

  • Izvor:

23. јуна 2017.

Čačak – Utorak 27. juna sa početkom u 18:00h u filijali Vojvođanske banke u ulici Župana Stracimira 8  pridružite na koktelu i svečanom otvaranju izložbe, u okviru koje će u Čačku po prvi put biti predstavljena odabrana dela najistaknutijih vojvođanskih slikara druge polovine XX veka.

Slike Save Stojkova, Milana Kečića, Milana Kerca, Pavla Blesića i Boška Petrovića  samo su deo bogate umetničke kolekcije Vojvođanske banke, koja broji više od 600 radova likovne umetnosti.
Ljubitelji umetnosti moći će da ih pogledaju u filijali Vojvođanske banke svakog dana od 18:00 do 20:00 časova, do petka 30. juna.
Nakon toga, postavka će u okviru Karavana slika koji Banka u okviru projekta „Odgovrno u kulturi“ realizuje u saradnji  sa Galerijom Matice srpske, nakon Kragujevca i Čačka, nastaviti svoj put i obići još tri grada u Srbiji – Apatin, Zrenjanin i Suboticu.


 

Na svečanom otvaranju prisutnima će se obratiti Zoran Dobrosavljević, direktor filijale Čačak Vojvođanske banke i viši kustos Galerije Matice srpske Mirjana Brmbota.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ČAČAK