Juče je Unija sindikata bila u štrajku sa 569 škola!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

21/09/2018

[views]

ČAČAK/BEOGRAD – Juče je Unija sindikata bila u štrajku sa 569 škola. Od toga se u 431. zvonilo na 30 minuta, a izlazilo posle pola satau 138 naših ustanova. Po preciznim informacijama, prijavljeno je da u 81. nije bilo štrajka, a nije javljeno šta se dešava u 110 škola, saopštila je danas Predsednica Unije SPRS, Jasna Janković.

style=“text-align: center;“>foto TV Galaksija

Na spisku onih koji nisu ništa javili je: polovina škola u Beogradu, Užice, Sombor, Pirot, Novi Pazar, Bor i Boljevac. Onima koji nisu u štrajku, kao i onima koji ne javljaju o štrajku, bavićemo se posle ovog našeg bunta.

Takođe, juče je od svih načelnika školskih uprava, po nalogu ministra prosvete, direktorima stigao dopis da su:

„Direktori ustanova dužni da vode evidenciju o ostvarenim efektivnim časovima rada za svakog zaposlenog na osnovu koje se obračunava zarada,“ navedeno je, između ostalog, u saopstenju.

Mnogi od njih su požurili, pa su danas poslali i spiskove štrajkača (iako to od njih niko nije tražio), verovatno se bojeći da će im izmaći 11. platna grupa u kojoj ih je ova država videla.
Trenutak pritiska može se objasniti pregovorima koji su najavljeni za četvrtak, 4.10.2018. godine (još uvek nemamo poziv).

Takođe, nije nam poznato šta će se sa ovim obračunom dešavati, ali je jasno da Mladen Šarčević, aktuelni ministar prosvete, jedno govori, a drugo piše. Jedan dan smo kolege, drugog dana smo deca koju treba kazniti, istakla je Janković.

U Čačku su u štrajku svih 29 škola članica SOČ – a , deset iz Gornjeg Milanovca i fedanaest u Ivanjici, a na nivou Republike, preko 500 škola članica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije je u štrajku, saopšteno je danas iz čačanskog Sindikata obrazovanja.

VESTI GRADA ČAČAK