Biblioteka na dečijem festivalu „Zelena dolina“!!!

Biblioteka na dečijem festivalu „Zelena dolina“!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

7. јуна 2017.

Čačak – Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ je u petak, 2. juna, učestvovala na dečijem festivalu „Zelena dolina“, objavljeno je na sajtu ove ustanove. 

Kako kažu organizatori, reč je o festivalu koji se  prvi put održava u Čačku i koji  na jednom mestu povezuje kulturu, umetnost, sport, edukaciju i humanitarni rad. Tokom trodnevnog trajanja festivala (od 2. do 4. juna) najmlađi su imali priliku da vide i učestvuju na brojnim edukativnim, sportskim, kulturno-umetničkim i zabavnim sadržajima.


Tim povodom, bibliotekari Dečijeg odeljenja organizovali su druženje sa mališanima iz predškolske ustanove „Radost“. U prostoru Bibliokutka dočekani su predškolci iz vrtića „Sunce“, kao i njihovi vaspitači i roditelji.Kako bi ovaj susret najmlađima bio pre svega zabava, bibliotekari su pripremili interaktivni kviz znanja, u kome su deca pokazala koliko poznaju dečiju književnost i kako se snalaze u odgonetanju zagonetki i rešavanju logičkih zadataka prilagođenih njihovom uzrastu. Za svoje tačne odgovore mališani su dobijali „smajliće“ i ponosan aplauz roditelja, vaspitača i bibliotekara. Nakon uspešno realizovanog kviza, predškolci su odgledali i lutkarsku predstavu „Bakin rođendan“, a u veseloj i opuštenoj atmosferi druženje je završeno uz pesmu i igru najmlađih, na veliko zadovoljstvo svih prisutnih.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ČAČAK