Vlada Japana donirala Užicu i Prijepolju!!!

  • Izvor: zoomue.rs/VESNA ĐUROVIĆ

24/02/2018

Vlada Japana donirala je užički Dom zdravlja sa ambulantnim kolima i medicinskom opremom  i Opštu bolnicu Prijepolje sa medicinskom opremom za ginekologiju.

Foto: printsreen-youtube zoomue.rs

Ambulantna kola,ultrazvuk i stomatološki rendgen aparat za užički Dom zdravlja vredni su 74,863 evra,a oprema za prijepoljsku bolnicu 58,014 evra.

Ugovori za ove donacije potpisani su juče u ambasadi Japana u Beogradu.Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić zahvalio se Vladi Japana za donaciju i podsetio da po nije prva pomoć koja u grad na Đetinji stiže iz ove zemlje.

Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović rekao je da je od Japana u Opštu bolnicu do sada stigao mamograf i nekoliko automobila,a da je sadašnja donacija došla u pravo vreme,jer  dentalni aparat već duže vreme ne radi na odeljenju stomatologije.

Oprema je značajna i vredna i za Opštu bolnicu Prijepolje ,kaže predsednik ove opštine Dragoljub Zindović.

„Donacija je u opremi za porodilište koje koriste i meštanke Nove Varoši i Sjenice.Potpuno ćemo opremiti porođajni prostor sa uslovima za operacionu salu,koja je do sada bila na odeljenju hirurgije“ ,rekao je Zindović i podsetio da je donacijama Vlade Japana do sada urađena rekonstrukcija zgrada dečjeg vrtića i opremanje,kao i nabavka opreme za bolnicu.

https://youtu.be/Qsgwpx22QQIhttps://youtu.be/RlNrH6iiIRUhttps://youtu.be/5BjkJckweuchttps://youtu.be/otJCjaHAQ0whttps://youtu.be/BlLZtxPjjLM

Prilog :  zoomue.rs

Kroz projekat za osnovne potrebe stanovništva  Vlada Japana obezbedila je za 12 lokalnih samouprava 880,045 evra.

Po rečima ambasadora Japana Đunići Marujama donacije imaju za cilj da podrže socijalni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva.Od 1999.godine u Srbiji je realizovano 207 ovakvih projekata u vrednosti preko 13,2 miliona evra,dok ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 507 miliona evra.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI