U Sremskoj Mitrovici izabrana „mala“ gradonačelnica!!!

 

U Sremskoj Mitrovici izabrana „mala“ gradonačelnica!!!

  • Izvor:novosti.rs

05/12/2017

Osmogodišnja Bojana Brekić, učenica drugog razreda Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ u Sremskoj Mitrovici, prva je mala gradonačelnica ovog grada na reci Savi. Ona je ovu „funkciju“ stekla na pobedničkom literarnom konkursu „Kad porastem biću gradonačelnik“, koji je raspisala lokalna samouprava, u kojem je u najkraćim rečenicama opisala kako bi izgledao njen jednogodišnji mandat.

style=“text-align: left;“>Bojana je funkciju i zvanično preuzela od Ognjena Kostića, prethodnog mandatara gradonačelnika, a upoznala se i sa Vladimirom Sanaderom, velikim gradonačelnikom Sremske Mitrovice.

– Obići ćemo sve škole, vrtiće i jaslice i pitaćemo vaspitačice i učiteljice da li deca slušaju – poručila je iz gradonačelnikove fotelje mala gradonačelnica, dok je pažljivo slušao Sanader, koji kaže da se sa Bojanom složio već u prvoj rečenici.

– Vrlo prijatno sam iznenađen njenom pričom o tome šta će i kako uraditi, ona je svoj posao shvatila vrlo ozbiljno na samom početku – ocenio je gradonačelnik.

– Nas dvoje smo ovde zbog dece, ali i da gradimo budućnost u našem gradu zajedno. Mi smo ovde zbog njih, da stvaramo bolje uslove za život i da svaka generacija lepše i bolje živi u ovom našem lepom gradu.

Gradonačelnik očekuje da će njih dvoje lepo sarađivati, ali i da će otvoriti zajedno neke objekte u gradu, kao što su škole i vrtići.

Konkurs na temu „Kad porastem biću gradonačelnik“ već treću godinu raspisuje grad Sremska Mitrovica. U prethodnim mandatima funkciju su obavljali Marko Celap i Ognjen Kostić, dok je ove godine pobedila devojčica.

– Ove godine stiglo je pregršt radova, i zaista su se učenici potrudili. Težak je izbor bio, ali prema mišljenju komisije, Bojanin rad se izdvojio – istakla je Mirjana Pjevac, načelnica Gradske uprave za obrazovanje.

POSETE

Pored druženja sa „velikim“ gradonačelnikom, Bojana je posetila i Muzej Srema u Sremskoj Mitrovici i obišla novoizgrađeni bazen, koji je otvoren prošle nedelje.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SRBIJA GRADOVI