U periodu od 13-15.aprila 2018, održaće se otvoreno medjunarodno trodnevno orijentiring takmičenje “Metropole Jugoistočne Evrope“!!!

U periodu od 13-15.aprila 2018, održaće se otvoreno medjunarodno trodnevno orijentiring takmičenje “Metropole Jugoistočne Evrope“!!!

  • Autor: Media-ps.rs

12/04/2018

[views]

U periodu od 13-15.aprila 2018, održaće se otvoreno medjunarodno trodnevno orijentiring takmičenje “Metropole Jugoistočne Evrope” u organizaciji PSK “Pobeda” iz Beograda. U isto vreme, pomenuto takmičenje biće i 37. Memorijal “Čika  Duško Jovanović” koji PSK “Pobeda” organizuje već 36 godina.

trong>Na takmičenju će učestvovati oko 25 domaćih i oko 5 stranih klubova što će činiti oko ukupno oko 300 takmičara. Na takmičenju učestvuju takmičari iz Sofije, Bukurešta, Finske, Makedonije, Slovenije, Irske. Biće uključeno i  lokalno stanovništvo sa teritorije Beograda, Žagubice, Petrovca i Despotovca.

Cilj ideje o učešću takmičara iz raznih metropola Jugoistočne Evrope je povezivanje takmičara orijentiraca iz pomenutih gradova, upoznavanje, druženje kao i motivisanje na zajedničke akcije u oblasti orijentiringa. Time bi ovaj sport dobio sasvim drugu dimenziju, razvio se i približio olimpijskim sportovima.

Prvi dan takmičenja biće održan na karti Novog Beograda, blok 37 i bodovaće se za takmičenje Metropole Jugoistočne Evrope na sprint distanci.

Drugi i treći dan takmičenja održaće se na karti Bela Reka na terenima u blizini Despotovca, Žagubice i Petrovca.. Drugi dan takmičenja bodovaće se za svetsku rang listu i Prvenstvo Srbije u kombinaciji na srednjim distancama a treći dan bodovaće se za Štafetno Prvenstvo Srbije.

Takmičenje će kontrolisati medjunarodni kontrolor Svetske orijentiring organizacije Vujadin Žagar.
Kategorije:
Prvi i drugi dan takmičenja:
Žene: 12, 14, 16, 18, 20, 21E, 21A, 21B, 35, 45, 55, 65, 70.
Muškarci: 12, 14, 16, 18, 20, 21E, 21A, 21B, 35, 45, 55, 65, 70.
Rekreativna: Sport za sve
Deca: D7 (do 7 godina) i D10 (od 7-10 godina)
 Treći dan takmičenja:
Mlađi pioniri/ke (M/Ž12), Stariji pioniri/ke (M/Ž14), Kadeti/Kadetkinje (M/Ž16)

Juniori/ke (M/Ž 18 – 20), Seniori/ke (M/Ž slobodno)
Mlađi veterani/ke (M/Ž 35-45), Stariji veterani/ke (M/Ž 50 i stariji-je)
U kategorijama Mlađi pioniri/ke, Stariji pioniri/ke, Kadeti/Kadetkinje, Mlađe veteranke i Starije veteranke štafete će brojati po dva člana a u svim ostalim kategorijama štafete će brojati po tri člana. U muškim štafetama mogu nastupiti ženski takmičari.

Prvog dana takmičenja, Metropole Jugoistočne Evrope, proglašenje će biti po završetku trke. Prva tri mesta u svim kategorijama biće nagrađena diplomama.
Trka drugog dana takmičenja bodovaće se za 37. Memorijal „Čika Duško Jovanović“. Prva tri mesta u svim muškim i ženskim kategorijama trke drugog dana takmičenja biće nagrađena diplomama i medaljama.

Prva tri mesta u muškim i ženskim elitnim kategorijama (Ž21E i M21E) za
WRE trku biće nagrađena medaljama i novčanim nagradama a prvih šest mesta u muškim i ženskim kategorijama biće nagrađena diplomama.
Uslov za dodelu novčanih nagrada u muškoj elitnoj kategoriji je da na trci koja se boduje za WRE učestvuje minimum 5 takmičara u muškoj elitnoj kategoriji sa preko 2000 poena na WRE listi.
Uslov za dodelu novčanih nagrada u ženskoj elitnoj kategoriji je da na trci koja se boduje za WRE listu učestvuju minimum 3 takmičarke u ženskoj elitnoj kategoriji sa preko 1500 poena WRE listi.

Trećeg dana takmičenja koji će se bodovati za Štafetno prvenstvo Srbije, prva tri mesta u svim muškim i ženskim kategorijama biće nagrađena medaljama i diplomama.

Narodna biblioteka „Resavska škola" iz Despotovca predstavlja knjigu Gojka Zorića "VEK RESAVSKE DIJASPORE" !!!


Narodna biblioteka „Resavska škola“ iz Despotovca predstavlja knjigu Gojka Zorića „VEK RESAVSKE DIJASPORE“ !!!

11/04/2018