U Gornjem Milanovcu paketi pomoći za penzionere krajem sledeće nedelje !!!

  • Izvor: O.G.Milanovac

24/03/2020

Gornji Milanovac- Nema novoobolelih u Gornjem Milanovcu. U protekla 24 sata nije bilo kršenja policijskog časa. Klub privrednika iz Gornjeg Milanovca uplatiće opštini sredstva za pomoć penzionerima čije su penzije niže od 30.000 dinara. Distribucija paketa pomoći penzionerima počeće krajem sledeće nedelje.


Predsednik Opštine Dejan Kovačević obratio se jutros građanima Gornjeg Milanovca na redovnoj konferenciji za štampu sa porukom da na teritoriji našeg grada nema novoobolelih od korona virusa. 

Broj lica u samoizolaciji povećao se, na preporuku zdravstvenih radnika prijemne ambulante Doma zdravlja, za 2 i sada je 218. U protekla 24 sata nije bilo kršenja policijskog časa niti zabrane kretanja za starije od 65 godina. Predsednik Opštine apelovao je na građane da nastave da se pridržavaju propisanih svih mera koje je donela Vlada Republike Srbije.
Inače, Opština je razmotrila sve opcije pružanja pomoći najugroženijima i sledeće nedelje krenuće se sa raspodelom paketa pomoći za penzionere čija primanja iznose manje od 30000 dinara.


“Moram da napomenem da je Opština Gornji Milanovac uvek imala odličnu saradnju sa Klubom privrednika. Na njihovu inicijativu Opština im je juče dostavila broj namenskog računa za pomoć najugroženijima. Klub privrednika će doneti odluku i u narednim danima očekujemo određen broj donacija na račun Opštine Gornji Milanovac koji ćemo mi koristiti za pripremu paketa pomoći najugroženijima, odnosno, penzionerima sa primanjima ispod 30.000 dinara” rekao je Kovačević, dodavši da će u tu svrhu biti iskorišćene i robne rezerve koje Opština Gornji Milanovac ima, a to su ulje, šećer i so.
Fond PIO dostaviće podatke Kriznom štabu o licima koja primaju penziju ispod 30.000 dinara i paketi pomoći biće im dostavljeni na njihovu kućnu adresu. Kako bi se pomoć pripremila i spakovala, sportskoj hali “Breza” naložena je dezinfekcija, i tu će se u narednim danima pripremati paketi pomoći za najugroženije. . Kada je u pitanju distribucija paketa, Kovačević je rekao da se mnogo pojedinaca i kompanija javilo da pomogne ovoj akciji lokalne samouprave, a njihova imena biće objavljena u narednim danima.
Raspodela paketa pomoći počeće krajem sledeće nedelje

SRBIJA GRADOVI