Tradicionalna izložba i trke konja u Kasidolu na Todorovu subotu

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor, foto: MEDIA PS

Kasidol- U vikendu za nama održana je izložba sitnih životinja i tradicionalnih trka konja koje se održavaju duže od jednog veka u selu Kasidol nadomak Požarevca.

Naime, Kasidol je jedno od najpoznatijih srpskih sela, a za to su najviše zaslužne tradicionalne trke konja, kao i jedna od najpopularnijih pevačica današnjice, Dragana Mirković, koja je inače široj publici poznata pod nadimkom „Luče iz Kasidola“.

  1. Medjunarodnu izložbu sitnih životinja organizovalo je Kasidolsko udrunjenje „Kikirez“ na čelu sa Dejanom Obradovićem, koje je ove godine obeležilo 5 godina postojanja.

Veliki broj izlagača i eksponata mogao je da se vidi, organizatori su se potrudili da sve protekne u najboljem redu, a izlagači su od strane organizatora nagradjeni peharima za svoje ljubimce.

Oko 11:30 časova je svečano otvorena izložba, gde se prisutnima obratio Dejan Obradović ispred udruženja Kikirez, kao i predsednik opštine Požarevac, gospodin Saša Pavlović. Nakon izložbe usledila je dodela priznanja, kao i svečani ručak.

Na ovoj izložbi učešće su uzeli i članovi Udruženja sitnih životinja Belosavci-Topola:

Miloš Ilić-Mange sa svojim Sivim Belgijskim Orijašima

Zoran Dugić sa Novozelandskim crvenim kunićima

Filip Marković sa La Fleš živinom.

Tako su članovi iz Topolskog udruženja učešćima u Grljanu kod Zaječara i Kasidolu uspešno zatvorili izložbenu sezonu.
Podsetimo, oni su u toku ove izložbene sezone posetili i promovisali Topolu na više od 10 izložbi, širom Srbije, od severa pa do juga.

„Drago nam je što imamo priliku da promovišemo svoj hobi i našu opštinu širom naše zemlje, a u toku naredne godine nadamo se da ćemo, uz podršku naše opštine, promovisati i van granica naše zemlje. Takođe želim da se zahvalim opštini Topola koja je prepoznala naš trud i rad i stala uz nas.
Naravno želimo da se zahvalimo ispred našeg udruženja i prijateljskom udruženju iz Kasidola na srdačnom dočeku i gostoprimstvu i da čestitamo još jednom na odlično organizovanoj izložbi“,
izjavio je Filip za naš portal.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA