Pripadnici MUP-a Jagodina kontrolisali saobraćaj tokom vikenda na teritoriji Pomoravlja

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Hronika Pomoravlja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, u kontroli saobraćaja tokom vikenda na teritoriji Pomoravlja, alkotestirali su 4.036 vozača i isključili iz saobraćaja 27 koji su vozili pod dejstvom alkohola, a jedan vozač je zadržan zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U Jagodini je zadržan vozač automobila „senika“ (33) koji je, vozeći sa 3,23 promila alkohola u organizmu, izgubio kontrolu i sleteo sa puta, kao i vozač „fijata“ (36) koji je, upravljajući sa 1,83 promila alkohola, udario u dva parkirana vozila i oštetio ih.

Saobraćajna patrola u Ćupriji odredila je zadržavanje muškarcu (64) koji je, vozeći „škodu“ sa 1,77 promila alkohola, retrovizorom udario u „audi“ kojim je upravljao mušakarac (35), a koji se kretao iz suprotnog smera.

Policija je u Svilajncu iz saobraćaja isključila vozača „rovera“ (54) koji je vozio sa 2,12 promila alkohola u organizmu, a u Jagodini vozače „fijata“ (60) i „renoa“ (53) sa 1,51 i 1,47 promila alkohola i njima je određeno zadržavanje.

U Paraćinu su zadržani vozači „mercedesa„ (34) i „opela“ (62) sa 1,28 i 1,43 promila alkohola, kao i biciklista (58) sa 1,23 promila, a u Despotovcu vozač „renoa“ (47) pod dejstvom opijata i benzodiazepina.

Takođe, saobraćajna policija sankcionisala je 153 prekršaja prekoračenja brzine, 116 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisne upotrebe mobilnog telefona i 23 prekršaja nepropisnog prevoza dece.

Sankcionisana su i 23 pešaka koji su prelazili kolovoz van pešačkog prelaza ili tokom prelaska pešačkog prelaza koristili mobilni telefon.

U cilju unapređenja bezbednosti, saobraćajna policija će nastaviti sa pojačanim kontrolama s posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda.

Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

HRONIKA VESTI GRADA ĆUPRIJA VESTI GRADA JAGODINA VESTI GRADA PARAĆIN VESTI GRADA SVILAJNAC