Sutra u Novom Sadu predstava Pipi Duga Čarapa i 2 tribine!!!

  • Izvor: KC N.Sad

26/03/2018

[views]

Tribina „O totalitarnim ideologijama – Fašizam i nacionalsocijalizam“ biće održana u utorak  27. marta u 19 časova u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Autor i predavač je Lazar Slepčev, politički analitičar i filozof.

Na tribini biće reči o : 

– Osnovnim karakteristikama fašizma i nacionalsocijalizma;

– Ulozi vođe i kultu ličnosti;

– Teroru kao ishodištu.

Predstava „Pipi Duga Čarapa“ u izvođenju glumice Jelice Brestovac biće izvedena u utorak 27. marta u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada sa početkom u 9.30 časova, a drugo izvođenje ove predstave biće istog dana sa početkom u 10.30 časova. Predstava traje 45 minuta. Za režiju je zadužen Cvetin Aničić, dok je scenografiju uradila Aleksandra Kudjeljić. Cena pojedinačne karte iznosi 200 dinara i može se kupiti pred sam početak predstave. Na grupne posete (više od 50 osoba), cena je 180 dinara.

„Pipi Duga Čarapa“ je  lepa, duhovita, vesela, interaktivna priča, koja govori o neobičnoj devojčici i njenim avanturama. Predstava podstiče decu na maštu i igru, i ono, što je jako važno, budi svest o jednakosti, prihvatanju različitosti, o ljubavi prema svim ljudima na planeti, kao i prema životinjama. Predstava ima dosta muzike iz dalekih krajeva sveta, a Pipi tako snažno i maštovito dočarava te svetove, da svako, uz malo mašte, može da ih doživi. Deca aktivno učestvuju tokom cele predstave. Važno je drugarstvo, igra, ljubav prema celom svetu! To je i poruka ove predstave !

Premijera je izvedena u Novom Sadu, na sceni „Laza Kostić“, u martu prošle godine, odakle je krenula na svoju turneju.

Često je na repertoaru Pozorišta lutaka „Pinokio“ u Zemunu, kao i na sceni Kulturnog centra Novog Sada.

Lazar Slepcev (600 x 900)
Pipi Duga Carapa (600 x 841)

Tribina „Srpska Vojvodina i politika Đorđa Stratimirovića“ biće održana u utorak, 27. marta, sa početkom u 18 časova u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Autor i predavač je dr Miloš Savin, istoričar.

Jedna od ključnih ličnosti za formiranje Srpske Vojvodine je nesumljivo Đorđe Stratimirović, plemić iz Kulpina. Poput priče o Srpskoj Vojvodini, ni lik Đorđa Stratimirovića nije potpuno istoriografski rekonstruisan i razjašnjen u kontinitetu. Brojni fragmenti koje ćemo sklopiti stvaraju skicu jedne istorijski zanimljive, a slobodno ću reći i kontroverzne ličnosti. Šira javnost je uglavnom upoznata sa njegovim učešćem u srpskom pokretu u Vojvodini 1848-1849. god, kada je proglašena Srpska Vojvodina, o čemu je savremena istorijska nauka dala svoj sud.  

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI