Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani je doneo naredbu o stanju pune pripravnosti!!!

  • Izvor: Štab za vanredne situacije opštine Lučani

04/03/2018

– Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani je doneo naredbu o stanju pune pripravnosti, što podrazumeva stalna dežurstva i preventivno delovanje -istakla predsednica opštine Lučani, Vesna Stambolić.

trong>Predsednica opštine Lučani i komandant štaba za vanredne situacije, Vesna Stambolić predsedavala je danas sednicom Štaba za vanredne situacije Lučanima, koja je održana povodom najavljenih hidrometeoroloških prilika. Štab je zasedao u proširenom sastavu a njemu su prisustvovali, direktori javnih i javno-komunalnih preduzeća i službi, predstavnici opštinskih službi i iinstitucija.
„Na sednici je doneta naredba o preduzimanju preventivnih mera zaštite od elementarnih nepogoda, što podrazumeva stalna dežurstva i preventivno delovanje. Dakle, pratimo stanje na terenu kako bismo mogli da reagujemo na vreme. Situacija je u ovom trenutku pod kontrolom, nema izlivanja reka i potoka. Sva javno-komunalna preduzeća su stavila na raspolaganje svoju mehanizaciju, kako bi se omogućilo kvalitetnije čišćenje vodotokova, ukoliko za to bude potrebe.“

Prema procenama Štaba za vanredne situacije, narednih dana u Lučanima se ne očekuje veći obim padavina, ali se očekuje porast vodostaja reke Bjelice zbog ubrzanog otapanja snega.

Lokalna samouprava, javna komunalna preduzeća i drugi pravni subjekti čiji je osnivač opština Lučani, u stalnom su dežurstvu i redovno prate operativnu situaciju, stanje vremenske prognoze od strane RHMZ i stanje vodotokova reke Bjelice i potoka, radi pravovremenog preduzimanja mera i aktivnosti.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI